Najnovije

AMFILOHIJE: Đukanović već izdao i predao Kosovo, ovi hoće samo to da nastave

Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije rekao je da sve što se sada događa s politikom u Srbiji predstavlja samo nastavak dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovde preovladala i koja gospodari Crnom Gorom.

Amfilohije (Foto: mitropolija.com)

On je to kazao sinoć na promociji svojih knjiga "Novo kosovsko raspeće" u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, prenosi "Dan".
Amfilohije, koji je jedan od potpisnika Apela za odbranu Kosova i Metohije, rekao je da ne razume reakciju srpskih zvaničnika nakon što je izjavio da se boji da politika srpskog predsednika Aleksandra Vučića vodi izdaji Kosova i Srbije.
- Oni su hteli da svu krivicu zbace na jednog potpisnika ovog apela. Zabrinut sam što je u ovom trenutku Srbija ućutala. Ovaj apel nije bio napad ni na koga, samo je branio žilu kucavicu Srbije. Od 2008. godine ne jedanput sam Mila Đukanovića nazvao najvećim izdajnikom Crne Gore u njenoj istoriji, i to ponavljam i sada - naveo je on.
Mitropolit crnogorsko primorski istakao je da je sadašnja crnogorska vlast priznala nezavisno Kosovo, "što znači da je pljunula na samu sebe".
- Ne Crna Gora, već ova grupa dukljana, montenegrina, koja nastavlja obezboženu politiku i koji se odričući se Kosova i Metohije odriče izvorne i prave Crne Gore. Ovo što se sada događa sa politikom u Srbiji samo je nastavak ove dukljansko-montenegrinske ideologije koja je ovde preovladala i koja gospodari Crnom Gorom. Oni ne rade ništa novo - naveo je Amfilohije.
On je dodao da je Đukanović već izdao i predao Kosovo i "ovi samo to hoće da nastave, i još im je krivo što ima neko ko nije saglasan s tim".
- Prvo je ovde počela ta izdaja, pa se onda sada nastavlja i htela bi da se završi u Beogradu, u ime Srbije. Hvala Bogu da je ovaj apel napisan i uveren sam da će on odigrati značajnu ulogu i u Beogradu i u Srbiji. To je jezik istinske i prave Srbije i istinske i prave Crne Gore - naglasio je Amfilohije. 
Kako je Vučić odgovorio Amfilohiju pročitajte OVDE.
Izvor: Vjesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mitropolit Amfilohije: "Šta se događa sa Svetosavskim srpskim narodom?!"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA