Najnovije

REAKCIJE OPOZICIJE NA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Svi znamo ko mu je crtao metu, ko je vodio odvratno prljavu kampanju...

Vest o ubistvu Olivera Ivanovića šokirala je srpsku opoziciju. Osim izjava saučešća Ivanovićevoj porodici, opozicija traži hitno otkrivanje i hapšenje počinilaca, a neki pozivaju i vlast na političku odgovornost.
Pokret Dosta je bilo zatražio je od nadležnih organa da ubice hitno budu otkrivene.

- Ovim ubistvom Srbija je izgubila velikog borca za Kosovo i Metohiju, koji se nesebično davao. Od nadležnih organa očekujemo samo jedno: brzo i efikasno privođenje pravdi ubica i nalogodavaca. Na vlasti u Beogradu i u Kosovskoj Mitrovici je SNS. Na vlasti u Prištini je Haradinaj  uz podršku SNS-a. Oliver Ivanović je bio jedini opozicioni političar u Kosovskoj Mitrovici. Reči su jeftine i umesto njih očekujemo samo dela - kaže lider Dosta je bilo Saša Radulović. Iz DS poručuju da se ne sme dozvoliti da "zavlada svet prošlosti".

Dragan Šutanovac (Foto: Jutjub)

U vremenu sukoba i mržnje, Oliver Ivanović je bio čovek saradnje i tolerancije. Oliver je bio čovek mira. Kao takvog ćemo ga pamtiti. Obaveza svih nas je da ne dozvolimo da zavlada svet prošlosti iz koga su poleteli ovi meci. Najdublje saučešće njegovoj porodici - napisao je lider DS Dragan Šutanovac. Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović podsetio je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučuć nedavno hvalio da za vreme njegove vlasti nije ubijen ni jedan Srbin na KiM.

- Predsednik Vučić se na RTS-u pohvalio kako za njegovo vreme nije ubijen nijedan Srbin sa KiM.Bogu hvala da je tako.A nas sačekaju vesti da je ubijen Oliver Ivanović.Užasnut sam.U ovakvoj atmosferi niko se ne oseća bezbedno,posebno politički oponenti. Iskreno saučešće porodici - kaže Stamatović. Opozicioni poslanik i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović kaže da se zna ko je nacrtao metu od Olivera Ivanovića.

Đorđe Vukadinović (Foto: Jutjub)

- Ne znam ko je ubio Olivera. Ali svi znamo ko mu je crtao metu, ko je vodio odvratno prljavu kampanju, pravio skaradne spotove i zastrašivao njegove pristalice i prijatelje. I ko sada lije krokodilske suze po istim tim medijima sa kojih je pre par meseci protiv njega vodio hajku - kaže Vukadinović. Iz Obraza poručuju da je ubistvo Ivanovića jedna od posledica Briselskog sporazuma.

Mladen Obradović (Foto: Pravda/Borislav Stanojević)

- Ubistvo Olivera Ivanovića na najočigledniji i najstrašniji način pokazuje šta je Srbima na Kosovu i Metohiji doneo Briselski sporazum: strah, bezakonje i politički kriminal najgore vrste. Neka mu je pokoj duši - kaže lider Obraza Mladen Obradović. Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ga je jako potresla vest da je ubijen Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

- Potresla me je vest, bio je moj prijatelj. Sarađivali smo 90-ih, kao i pre i posle 5. oktobra. Čak smo zajedno bili i na listi Srba na prvim izborima posle 5. oktobra. Ovo je veliki gubitak za njegovu porodicu i prijatelje, ali i sve Srbe na KiM koji su imali evropski pogled na to kako život u južnoj srpskoj pokrajini treba da izgleda - izjavio je Živković za Kurir. Poslednji intervju Olivera Ivanovića u kome govori o pritiscima na njega, političkim atentatima na severu Kosmeta i svojoj bezbednosti pogledajte OVDE. Šta je njegova supruga izjavila o izvršiocima atentata pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ivanovićev intervju za N1 iz avgusta 2017. godine.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA