Najnovije

DŽIHADISTI PUKLI U IDLIBU: Sirijski borci ubili vodećeg lidera Al Kaide u Siriji! (FOTO/VIDEO)

Karijera džihadiste i vodećeg lidera Al-Kaide - šejha, komandanta, govornika, regrutera i trenera - je završena kada je ubijen od strane sirijske vojske tokom borbi u provinciji Idlib. Abu Hamza al-Masri, džihadista egipatske nacionalnosti i jedan od najviših lidera Al-Kaide u militantnoj grupi Hadžat Tahrir al-Šam, ubijen je u artiljerijskom napadu sirijske vojske u provinciji Idlib.

Abu Hamza al-Masri (Foto:AMN)

Lokacija smrti Al-Masrija bila je vazdušna baza Abu Duhur (trenutno drže militanti). Granatiranje sirijske vojske usmereno je na sastanak džihadističkih komandanata na instalaciji gde je bio prisutan. Karijera Abu Hamze Al Masrija uključivala je mnoštvo uloga u službi Al-Kaide, uključujući i verskog lidera, komandanta bojnog polja, džihadističkog regrutera i trenera.
Pre nego što je pre šest godina postao član DŽabat al-Nusre (sirijski ogranak Al-Kaide, sada Hadžat Tahrir al-Šam) - nakon što je proveo 16 godina u egipatskom zatvoru, Al Masri se borio u Avganistanu i Pakistanu.
U Siriji je Al Masri povređen u zapadnom Alepu i postao invalid, ali je nastavio je da obučava druge džihadiste.
Izgleda da se njegova smrt dogodila pre nekoliko dana, ali je tek sada potvrđena kao tačna. Kako Rusi krče put Asadovim Tigrovima kroz Idlib pogledajte OVDE.
Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski bombarderi kišom raketa zasipaju militante u Idlibu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA