Najnovije

MIGOVI, TENKOVI, BUK... Evo šta srpsku vojsku čeka u 2018. (VIDEO)

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin načelno su postigli dogovor o kupovini šest ruskih helikoptera MI-17 i raketnog sistema S-300.

S -300 (Foto: RIA)

Nakon modernizacije ovi avioni će moći da koriste savremeno vođeno naoružanje vazduh-vazduh i vazduh-zemlja, što zahteva i nabavku određene količine tog naoružanja.

Raketni sistem buk

I ovaj raketni sistem se spominjao u javnosti kao moguće naoružanje iz Rusije. Reč je o PVO sistemu sa radijusom od 25 do 45 kilometara i dometom 30 kilometara, a deluje protiv aviona preciznošću od 70 odsto.

Helikopteri Mi 17 stižu iz Moskve

Mogu da budu naoružani raketama i topom. Nose nenavođene rakete kalibra 80 milimetara u kontejneru sa 80 raketa. Može da nosi i top kalibra 23 milimetra u kontejneru sa 250 metaka. Inače, dva helikoptera MI-17 makedonske policije remontuju se u vazduhoplovnom zavodu "Moma Stanojlović" u Batajnici, što je prvi korak ka tome da ova institucija postane regionalni centar za obnavljanje letelica.

Iz Rusije stiže i 30 tenkova

Pored toga što će biti jača u vazduhu, Vojska Srbije biće moćnija i na zemlji pošto bi do kraja sledeće godine trebalo da stigne 30 remontovanih tenkova T-72 vrednih oko 30 miliona evra. Na taj način Srbija će po prvi put imati tenk sa aktivno-reaktivnim oklopom. Reč je tenkovima sa mogućnošću lansiranja raketa iz cevi topa kalibra 125 milimetara, tu je i mitraljez 7,62 mm. Koji su najznačajniji događaji koji su promenili tok rata u Siriji 2017. godine pogledajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA