Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Krvava zaseda u pustinji Midi: Uništen vojni konvoj, među ubijenima i vodeći komandant

U pustinji Midi na severozapadu Jemena uništen je sudanski vojni konvoj. Sudan učestvuje u tzv. saudijskoj koaliciji koja je okupirala delove Jemena i bori se protiv Huta.

Zaseda (Foto: Jutjub)

Huti su postavili zasedu u pustinji i naneli teške gubitke Sudancima. U konvoju je uništeno najmanje 7 oklopnih vozila i ubijen je veliki broj vojnika. U napadu je ubijen i komandant sudanskih snaga u Jemenu, Abdulah Muhamed. Konvoj u kojem se nalazio išao je ka glavnim sudanskim snagama kako bi nadgledao početak nove ofanzive protiv Huta.

Ovo je drugi napad na Sudance u poslednjih 48 sati u pustinji Midi. Tokom 2017. godine Sudanci su priznali da su u Jemenu izgubili 412 vojnika. Nakon Saudijske Arabije i Ujedinjenih arapskih emirata, sudanske trupe su treće po brojnosti u koaliciji koja je izvršila agresiju na Jemen. Kako izgleda vojni aerodrom Abu Dahur nakon što su ga napustili teroristi Hadžat Tahrir Al Šama pogledajte OVDE. Kako je SAA za samo 20 dana preokrenula stanje na frontu kod Idliba pogledajte na mapama OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe sa Saudijcima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA