Najnovije

DOGOVORENO PRIMIRJE U BEČU: Sirijske snage obustavljaju operacije u Harasti i Istočnoj Guti!

Predstavnik većeg dela sirijske oružane "opozicije", Ahmad Ramadan, objavio je da je, tokom pregovora u Beču, postignut dogovor o primirju u Istočnoj Guti sa Damaskom, koje će stuiti na snagu u ponoć, po lokalnom vremenu.

Primirje (Foto: RIA novosti)

"Pobunjenička" agencija Smart, potvrdila je, iz svojih izvora, ove informacije i prenela reči jednog od vođa Fajlak al Rahmana, džihadističke organizacije koja uživa podršku SAD-a, da je dogovor postignut između svih sukobljenih strana u tom području na istočnom obodu sirijske prestonice.
Zvanični Damask nije komentarisao ove objave. Ovo primirje novi je pokušaj stavljanja tačke na sukobe u prvoj "pobunjeničkoj" enklavi u Siriji, i traženja političkog rešenja za izlazak iz krize. Takođe, izjave džihadističkih predstavnika o jedinstvenoj odluci o primirju, trebalo bi da okončaju i pogubne akcije koje su predvodili pripadnici Ahrar al Šama, a koje su dovele do ogromnog broja žrtava na obe strane u naselju Harasta tokom prethodna tri meseca. Treba dodati i to da je primirje postignuto nakon odlučne namere Sirijske armije da oslobodi Harastu vojnim putem u najavljivanoj operaciji, o čemu više možete da pročitate OVDE. Kamere Ruptlija budno prate Bečke pregovore koji su započeti juče:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe za bazu u Harasti:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA