Najnovije

GOTOVO PRIMIRJE U ISTOČNOJ GUTI: DŽihadisti krenuli u pogubni napad na bazu u Harasti! (VIDEO)

Pripadnici Ahrar al Šama (podržava ih Saudijska Arabija), Hajat tahrir al Šama (Al Kaida) i Fajlak Rahmana (podržava ih SAD), pokrenuli su danas silovit napad na pozicije Sirijske arapske armije (SAA) u blizini baze motorizovane brigade u Harasti, istočnom prigradskom naselju Damaska.

Na istoku Damaska... (Foto: JuTjub)

Snažna eksplozija auto-bombe na daljinsko upravljanje, koju su pripadnici SAA uspeli da unište u poslednjem trenutku pre nego što je stigla do njihovih položaja, označila je početak napada džihadista i kraj kratkotrajnog primirja, koje je, prema tvrdnjama samih džihadista, postignuto tokom bečkih pregovora nekoliko dana ranije. Ahrar al Šam je kasnije objavio da su njihove snage uništile dva sirijska oklopna vozila BMP-1, ali nikakav napredak na frontu nisu zabeležili.
Prema navodima sirijske medijske kuće "Damask sada", koja ponajbliže prati dešavanja u istočnim predgrađima sirijske prestonice, SAA je žestoko odgovorila na ove napade, koji su uz velike gubitke koje su prerpeli džihadisti, u potpunosti odbijeni. Nakon obnove vojnih dejstava, sirijska komanda je podigla i avijaciju koja je odmah nastavila dejstva po ciljevima u Harasti, Irbinu i Madiri, koje možete da vidite na snimcima: Kako Tigrovi čiste džihadiste na severu Hame, pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA