Najnovije

MIŠA VACIĆ: Da ni jedna odluka ne može da se donese bez Srpske desnice (FOTO)

Drugi sabor Srpske desnice održan je danas u prepunoj sali Sava centra u Beogradu. Trinaest srpskih desničarskih organizacija, koje je okupio ovaj Sabor, predstavile su svoj zajednički program i planove u jačanju svoje strukture.

Miša Vacić (Foto: Pravda)

Broj učesnika Sabora veći je dvostruko u odnosu na prvi koji je održan pre nekolio meseci u kome je učestvovalo šest organizacija, a ovog puta dobili su i snažnu podršku od desničara iz inostranstva. Na skupu Srpske desnice govorili su poznati nacionalisti iz Velike Britanije DŽim Donson i Nik Grifin, kao i ruski geopolitičar Leonid Savin. Podršku skupu uputilo je više desničarskih organizacija iz Rusije, Poljske i  Slovačke. Program i ciljeve Srpske desnice predstavio je lider ove organizacije Miša Vacić koji je najavio da uskoro ni jedna odluka u državi neće moći da se donese bez prethodne saglasnosti desničara.

Kao ključne stavke programa Srpske desnice Vacić je naveo očuvanje i jačanje domaće privredni razvoj malih i srednjih preduzeća, smanjivanje nezaposlenosti, jačanje srpskih brendova, razvoj poljoprivrede kao strateške grane i zaštita prava radnika. Govoreći o porodičnim vrednostima Vacić je objasnio da će Srpska desnica voditi borbu da majke dobiju privilegije za rađanje više dece i obećao pomoć višedetnim porodicama, kao i usklađivanje radnih obaveza i roditeljstva. Kao posebnu tačku naveo je brigu o mladima i sprečavanje daljeg odlaska u inostranstvo. Prema njegovim rečima, Srpska desnica se zalaže za vojnu neutralnost Srbije, ali i za punopravno članstvo u ODKB. On je istakao da se zalaže za okretanje Evroazijskoj uniji, a odbacio je ideju članstva u EU. Odgovarajući na optužbe da poziva na rat i preti mobilizacijom, Vacić odgovara da nije ratni huškač ali da je Kosovo i Metohija neraskidivi deo Srbije. 

- Srbija ima pravo da brani svoju teritoriju kao svaka druga država ali prvo treba pokušati sve diplomatske  načine – objasnio je on dodajući da treba reagovati na defetističke poruke o tome da je Kosovo izgubljeno ili da Srbija nema vojsku.  Napade na sebe okvalifikovao je kao „veliki strah liberala od Srpske desnice“. On je kritikovao dosadašnji odnos prema veteranima, progone ratnih komandanata i kampanju koja se vodi protiv učesnika odbrambenih ratova. - Kako se država bude odnosila prema njima tako će se prema državi odnositi i svi budući vojnici – objasnio je on. - Pripovetka "Sve će to narod pozlatiti" za nas ne važi – kaže Vacić.

Vacić je najavio da Srpska desnica već uveliko gradi svoje odbore i da će vrlo brzo desničari imati presudni uticaj na politička dešavanja u Srbiji. - Učinićemo da ni jedna odluka ne može da se donese bez da se o njoj ne konsultuje i Srpska desnica. Sve dok od naroda ne budemo izabrani da sami budemo donosioci odluka nećemo se smiriti – kaže on. Govoreći o Srpskoj desnici Vacić je izrazio očekivanje da će ona okupiti sve „prave i zdrave“ rodoljube. - Prevazišli smo naše razlike i nećemo stati dok svi pravi i zdravi rodoljubi ne budu deo Srpske desnice – kazao je on. Govoreći o predstojećim beogradskim izborima on je rekao da će odluka o tome biti doneta za 7 dana. - Interes nacije na prvom mestu, pozivam sve da prionete na težak rad, velika borba nam prestoji, ali borba iz koje ćemo izaći kao pobednici – zaključio je on. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA