Najnovije

(INTERVJU) IVAN IVANOVIĆ: Vučić je najveća zvezda sopstvenog rijaliti programa, najpoznatija starleta srpske politike

Predsednik SNP Naši Ivan Ivanović govori u intervjuu za Pravdu o koaliciji sa Dverima koja je mnoge iznenadila, odnosu prema vlasti Aleksandra Vučića i SNS i predstojećim lokalnim izborima u Aranđelovcu.

Ivan Ivanović (Foto: SNP Naši)

SNP Naši su napravili koaliciju sa Dverima za predstojeće lokalne izbore u Aranđelovcu? Šta je program te koalicije pod nazivom "Izaberi Aranđelovac" i kakav ishod izbora očekujete?Aranđelovac je samo jedan u nizu gradova koji doživljava svoju katastrofu protekle dve decenije. Mladi odlaze iz grada, firme se zatvaraju, kulturni i društveni život je uništen. Aranđelovac je bio poznat po svom parku Bukovička banja, Starom zdanju koje je trebalo da bude srpski parlament, kiseloj vodi Knjaz Miloš, Prvom srpskom ustanku... Park koji je bio za ponos sada je neuređen, Starom zdanju preti urušavanje, Knjaz Miloš je prodat, a proslava Prvog srpskog ustanka je izmeštena iz Aranđelovca. E upravo zbog toga, mi izlazimo na lokalne izbore i iz dana u dan predstavljamo naš program i ideje kako bi Aranđelovac vratili tamo gde treba da pripada. Naša prva tačka za obnovu grada je turizam, i zaštita parka i objekata u njemu. To je srce i duša našeg grada i Aranđeovac ne postoji bez njega. Tu je i naš porodični program, briga o mladima i penzionerima, privreda i poljoprivreda, sport i naravno kultura. Kada pobedimo na izborima  u Aranđelovcu ćemo organizovati  "Miloševe dane" , jer do sada ni jedna jedina vlast se nije setila da osnivaču grada ali i dinastiji Obrenovića posveti dane kulture u njegovu čast. To je samo šlag na torti nemara i nerada. Aranđelovcu je potrebna domaćinska vlast koja će se o gradu i njegovim stanovnicima birnuti kao o sopstvenom domu i svojim ukućanima. U pojedinim reakcijama na koaliciju sa Dverima, neki su citirali ranije vaše negativne izjave o toj stranci. Šta se od tada promenilo da napravite koaliciju sa njima? Tokom proteklih 12 godina postojanja SNP "Naši" mi smo sa Dverima imali odličnu saradnju, čak smo imali i prijateljske veze, da bi u par navrata ulazili u sukobe. Kada smo se pre par meseci sastali i popričali o pojedinim momentima kada smo ulazili u sukob, shvatili smo da su za to manje više odgovorni pojedinci koji više nisu u Dverima ni u SNP "Naši", naravno tu ne isključujem ni ličnu sujetu. Počevši od mene samog.

Dveri su sada jedina politička stranka u srpskom parlamentu koja se odlučno bori protiv nezavisnosti Kosova i Metohije, otvoreno govore o političkoj mafiji, vezama naših političara i stranih službi bezbednosti, porodičnim vrednostima, što su stavovi koje zastupaju i SNP "Naši". Mada, po meni su Kosovo i Metohija ključni momenat i svako ko se protivi izdaji koja se najavljuje biće naš saradnik i partner. Da li se može očekivati saradnja SNP Naši sa Dverima i na izborima u Beogradu ili parlamentarnim izborima koje pojedini predviđaju?  Ako dođe do toga, vi ćete biti prvi obavešteni. Dveri u Parlamentu blisko sarađuju sa Pokretom dosta je bilo, kakav je vaš stav o toj stranci i njenom lideru Saši Raduloviću? Iskren da budem, nisam se nikada bavio politikom koju vode "Dosta je bilo" i Saša Radulović, praktično da ne znam ni koju politiku zastupaju, čak ne znam ni da li su za ulazak Srbije u EU ili ne. Oni su ušli u parlament kada su u jednom momentu bili jedini veliki kritizeri Aleksandra Vučića i to im je donelo gomilu glasova. 

Kako ocenjujete rad aktuelne vlasti u Aranđelovcu? Za sadašnju vlast u Aranđelovcu ne može se reći da je lopovska i kriminalna, ali se takođe ne može reći ni da je sposobna. Karakterišu je bezidejnost i nedostatak hrabrosti za bio kakvu promenu. Meni je suštinski žao tih ljudi, koji ne smeju da donesu ni jednu jedinu odluku dok ne dobiju mig iz Beograda. To se najbolje pokazuje u njihovom bežanju od odgovornosti u slučaju privatizacije hotela u Parku Bukovička banja.

Ja sam pre par meseci uradio ono što nije smeo da uradi ni predsednik opštine, niti bilo ko drugi iz SNS-a i SPS-a. Izašao sam u javnost i rekao da deo našeg parka i objekte u njemu hoće da preuzmu tajkuni. I zbog toga mi za par dana počinje suđenje od strane tih istih tajkuna protiv kojih vlast ne sme da reaguje. Aranđelovcu je potrebna domaćinska vlast koja rešava probleme, a ne političari koji zavise od Beograda, i koji ne smeju da rešavaju probleme dok ne dobiju odobrenje iz Beograda. Sada je valjda jasno zašto se naša inicijativa zove "Izaberi Aranđelovac" , a ne "Izaberi Vučića, Dačića, Jankovića" ili bilo kojeg drugog političara. Mi pozivamo građane da glasaju za svoj grad. Nekoliko dana pre nego što ste vi objavili saradnju sa Dverima, u Aranđelovcu je promovisana koalicija Narodne slobodarske stranke, Bolje Srbije, Narodne mreže i SRS na čijem čelu je bivši funkcioner Dveri Vladan Glišić. Šta mislite o toj koaliciji i strankama koje je čine? Probrana ekipa, i drago mi je što su se pronašli i što izlaze zajedno na izbore. Sada niko ne može da pogreši ko je lažna opozicija. Šta mislite o Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci? To više nije stranka nego monstrum koju u sebe usisava sve političke opcije. Nije bitan ni program, ni ideologija, niti bilo šta drugo. Bitno je da se stvori lažna slika da Aleksandar Vučić oko sebe može da okupi sve političke stranke, bez obzira da li su levi ili desni, muslimani, mađari, EU fanatici ili proruski orijentisani. Najveći problem njihove vladavine su velika bahatost, nesposobnost i nestručnost kadrova kako u Beogradu tako i u unutrašnjosti Srbije, i naravno pitanje koje je ključno to su  Kosovo i Metohija.

Politika Aleksandra Vučića je na našu nesreću bazirana na medijskoj manipulaciji. Do sada nije uspeo da reši ni jedno jedino ozbiljno pitanje koje tišti naš narod, počevši od hapšenja tajkuna, nezaposlenosti, obnove poljoprivrede, industrije,  pa sve do potpisivanja Briselskog sporazuma koji je narodu predstavio kao veliku pobedu. Sve je laž, sve je fingirano, i sve se koristi za dnevno političke svrhe. SNS i Aleksandar Vučić ne vode ozbiljnu politiku, i njihov jedini cilj je kako da opstanu na vlasti narednog dana. Vučić je u suštini najveća zvezda sopstvenog  rijaliti programa. Najpoznatija starleta srpske politike. Da li je Vučić ruski čovek kako ga predstavljaju pojedini mediji?

Vučić nije "srpski čovek", a to što u pojedinim momentima njegova politika odgovara Rusima, EU ili SAD , našem narodu i državi ne znači ništa. Dosta govorite o pravoj i lažnoj opoziciji, ko su po vama pravi a ko lažni opozicionari? Kada uključite TV Pink i TV Hepi, otvorite Informer i Srpski telegraf, i u njemu vidite bilo kojeg "srpskog nacionalistu" kojem oni prenose intervju, konferenciju za štampu, i obraćaju mu se i o njemu pišu u pozitivnom smislu, znajte da je to Vučićeva opozicija. Kako je Krasić raskrinkao manipulaciju gradskih vlasti u Beogradu pogledajte OVDE. Upozorenje ruskog eksperta o namerama Zapada prema Srbiji pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Ivanom Ivanvićem za produkciju "Helm kast".
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA