Najnovije

PUTIN: U Siriji se pokazalo da je ruska vojska jedna od najopremljenijih na svetu!

Primena ruskog oružja u Siriji pokazala je da je ruska vojska jedna od najopremljenijih u svetu i da Rusija nema ravnih u nizu sistema naoružanja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Bašir El Asad, Putin i Šojgu (Foto: Ria)

„Upotreba našeg oružja u Siriji ubedljivo je pokazala da je po svojoj opremljenosti ruska vojska danas jedna od vodećih armija na svetu“, rekao je Putin na vojno-praktičnoj konferenciji nakon specijalnih operacija u Siriji.
Putin je naglasio da Rusija nema premca kada su u pitanju sistemi naoružanja.
„Prema podacima Ministarstva odbrane, upotrebljeno je 215 savremenih i perspektivnih vrsta oružja, kao i većina uzoraka vojne tehnike koja je već u upotrebi u vojsci. Sve u svemu, oni su potvrdili svoje visoke karakteristike“, rekao je Putin.
Poraz terorista u Siriji pokazao je pouzdanost ruskog oružja i opreme, a pozitivno je bilo prvo iskustvo borbene upotrebe visoko preciznog dalekosežnog oružja vazdušnog i morskog baziranja, dodao je Putin.
On je precizirao da se, pre svega, radi o raketama „kalibar“ i manje poznatim raketama Iks-101. Putin je podsetio da su prvi put u vojnim uslovima upotrebljeni i strateški avioni. 
„Poraz dobro snabdevenih terorističkih grupa u Siriji pokazao je snagu naše vojske i flote“, istakao je Putin.
Prema njegovom mišljenju, tok operacije pokazao je „tradicionalnu pouzdanost i efikasnost ruskog oružja“.
„Prilično dobro se sa postavljenim zadacima izborila operativno-taktička avijacija i bespilotne letelice, a sistemi za protivvazdušnu odbranu S-400 i ’Pancir‘ zajedno sa avijacijom lovaca obezbedili nadmoć naših vazdušno-kosmičkih snaga u sirijskom vazdušnom prostoru“, rekao je on ističući da je ustanovljena jasna kontrola nad situacijom na nebu regiona, gde su radile jake vazduhoplovne grupe niza država.
Putin je konstatovao da su skladno dejstvovale i snage morske flote. Prema njegovim rečima, brodovi i podmornice izvodili su precizne i koncentrisane napade na infrastrukturu terorista. On je, takođe, istakao ulogu koju su imali avioni pomorske avijacije Su-33 i MiG-29K.
On je dodao da bi nedostaci ruskog naoružanja, koji su identifikovani tokom antiterorističke operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji, trebalo da se eliminišu, a vojno rukovodstvo i generalni konstruktori treba da drže ovo pitanje pod stalnom kontrolom.
Pročitajte OVDE kako je Putin reagovao na Vašingotnski "Kremaljski elaborat" o poželjnim političarima iz Moskve?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin i Asad: Sirija je sačuvana! Gde je Nato sada? 
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA