Najnovije

ĐURIĆ: Blokada manastira čin bezumlja! Šta rade KFOR i misije?

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da jučerašnja blokada manastira Presvete Bogorodice u Đakovici od strane Albanaca predstavlja čin bezumlja.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

"Postavlja se pitanje šta ovde rade hiljade pripadnika KFOR-a, Euleks-a i svih misija kada nisu u stanju da obezbede da četiri monahinje mogu da dišu i da žive slobodno?", rekao je Đurić za RTS.
Dodaje, da oni koji su blokirali srpske monahinje u manastiru ne shvataju da su one iza manastirskih zidina mnogo slobodnije od njih koji su u "okovima mržnje, želje da se drugi narod zatre".
"Prava sloboda leži u ljubavi, to bi mogli od Božića da nauče", rekao je Đurić.
Kako kaže, Božić se na KiM proslavlja u dubokom uverenju svih da je borba za ostanak srpskog naroda blagoslovena i u neiscrpnoj želji za slobodom.
"Zato ćemo mi, predsednik i vlada i narod, složno i u ovoj godini nastaviti da se borimo za to da ovde opstanemo i pomognemo našem narodu, uvereni u to da je to dostižno i da u mnogome zavisi od nas samih", naveo je Đurić.
Upitan za zahtev o izmeni Zakona o Specijalnom sudu za ratne zločine OVK koji je izazvao nesuglasice u kosovskoj skupštini, Đurić je rekao da se Srbija zalaže za to da ratni zločinci budu kažnjeni, ali da, s obzirom da Srbija nije konsultovana pri osnivanju ovog suda ne treba sada njoj da se obraćaju za pomoć u rešavanju sukoba.
"Kako je predsednik Vučić precizno primetio, osnivanje tog Specijalnog suda i njegov rad, pa i sadašnja situacija, stvar su odnosa između Albanaca i njihovih partnera i prijatelja. Nisu nas pitali kad su osnivali taj sud, kada je možda i moglo da se dogovori da to zaista bude međunarodni sud, nemoj ni sada da nas zovu kada su se posvađali", naveo je Đurić.
Pročitajte OVDE šta je patrijarh Irinej poručio Srbima pred hramom Svetog Save.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pre tri godine blokirali su i manastir Visoki Dečani.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA