Najnovije

MOSKVA: Čudna podudarnost! Zašto je u vreme napada dronovima, između Tartusa i Hmejmima kružio "Posejdon"?

Vojni vrh Rusije saopštio je da je špijunski avion američke ratne mornarice Posejdon leteo između ruske sirijske pomorske baze u Tartusu i avio-baze Hmejmim u vreme kada su teroristi udarnim bespilotnim letelicama napadali ruske vojne objekte u Siriji.

Posejdon (Foto: Jutjub)

U saopštenju Ministarstva odbrane RF se dodatno ukazuje:
„Čudna podudarnost! Zbog čega je u vreme napada dronovima iznad Mediterana - duže od četiri sata, a na visini od 7.000 metara - baš između Tartusa i Hmejmima kružio američki izviđački avion Posejdon?“
Rusko ministarstvo je istovremeno izrazilo zabrinutost povodom izjave Pentagona da su tehnologije koje su omogućile pokušaj napada na ruske vojne objekte u Siriji „lako dostupne na otvorenom tržištu“:
„O kakvim se tehnologijama tu radi? Gde je to otvoreno tržište? I, kakva tajna služba tamo trguje podacima kosmičke špijunaže“?
I ovo je (polu)optužba.
U saopštenju iz Moskve se navodi da Ministarstvo odbrane RF - kada je objavilo da je 6. januara došlo do pokušaja napada udarnim bespilotnim letelicama na Hmejmim i Tartus - namerno nije ukazalo na umešanost „određene zemlje“, niti na „korišćene tehnologije“:
„To je bilo izostavljeno, mada je za upravljanje dronovima avionskog tipa i izbacivanje bombi u sistemu GPS neophodna solidna inženjerska škola neke od razvijenih zemalja. Čak je i za dobijanje tačkih koordinata preko satelita malo ko sposoban. Podvlačimo: sve to donedavno teroristi nisu imali“.
Pročitajte OVDE sve detalje napada na avio bazu Hmejmim i pogledajte video.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Može li Rusija da zaštiti avio bazu Hmejmim?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA