Najnovije

Đoković:Sva četiri grend slema opet mogu da budu moja

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da ponovo ima mnogo samopouzdanja i da veruje da opet može da bude vlasnik trofeja na sva četiri grend slema istovremeno.

Novak Đoković (Foto: Sinhua)

Nakon mnogo problema u prvoj polovini godine Đoković je osvojio Vimbldon i Ju-Es open i sada iz Beograda nastavlja put prema povratku na sam svetski vrh.

"Nadam se da će mi rodni grad doneti sreću. Imam novo samopouzdanje, svaka sezona je novi izazov i nova stranica da se ispiše. Nova sam osoba kao igrač, znam da svi prizivaju 2015, godinu kada sam imao sva četiri grend slema. Da li mogu da ponovim to? Da, u suprotnom ne bih se bavio tenisom", rekao je Đoković novinarima posle treninga na Dorćolu.

Prema njegovim rečima, imao je želju da pre Šangaja učestvuje u Pekingu, ali je u dogovoru sa timom procenio da je bolje da odmori.

"Čak i da u Pekingu osvojim turnir, stigao bi me umor. Igrao sam i ranije Peking i Šangaj zaredom... Poslednja tri meseca sam igrao puno mečeva, igrao sam i u Čikagu, koji me je iscrpeo, mentalno i fizički. Želeo sam malo da budem u Srbiji sa porodicom, sve se lepo složilo... Bolje je da ostanemo duže u Beogradu i da izgradimo dobru bazu za finiš sezone."

Ipak, Novak nije isključio opciju da se naknadno prijavi za nastup u Beču ili Bazelu posle Šangaja, a pred Masters u Parizu.

"Ostavljam mogućnost da pre Pariza odigram u Bazelu ili Beču. Moram da vidim da li će mi organizatori dati specijalnu pozivnicu, ako se odlučim sa timom da igram tamo."

O nastavku saradnje sa trenerima Marijanom Vajdom i Gebhardom Fil Gričom, koja traje do kraja godine, nije još pričao.

"Za sada radimo do kraja sezone. Još nismo razgovarali o toj temi, jer želimo da izvučemo najbolje iz ove sezone", zaključio je Novak.

Na pitanje koji trenutak sezone bi izdvojio kao prelomni, Đoković je rekao da je to odmor koji je uzeo posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa posle poraza od Marka Čekinata.

"Teško je odabrati jedan trenutak koji je prelomio, ali ako bih morao, onda bi to bio nakon poraza na Rolan Garosu u četvrtfinalu. Uzeo sam pet dana odmora i sa ženom otišao na planinarenje, a posle toga se sve složilo i bio sam u naletu", rekao je Đoković novinarima u Beogradu, gde se sprema za nastup na Mastersu u Šangaju.

Đoković dodaje da je imao dosta poteškoća da uspostavi sigurnost posle operacije lakta, posebno što je morao da pravi određene korekcije.

"Morao sam da menjam servis, ali imao sam puno volje i želje da se vratim na visok nivo, iako ne volim tu reč 'povratak'. Da mi je neko rekao u maju da ću imati toliko uspeha ne bih mu verovao. Morao sam da budem strpljiv i da čekam da se kockice slože", zaključio je Đoković.

Masters u Šangaju, koji je Đoković osvajao tri puta, igra se od 7. do 14. oktobra.

Kako je fudbaler posvetio go preminulom dečaku pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA