Najnovije

HRVATI NA NOGAMA! NAPETA SITUACIJA! Na hiljade njih u Mostaru protiv Željka Komšića! (VIDEO)

Više hiljada učesnika protesta protiv izbora Željka Komšića na mesto člana Predsedništva Bosne i Hercegovine krenulo prema Kancelariji člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru koji je svojevremeno otvorio lider HDZ-a Dragan Čović, a koji je na izborima pre nekoliko dana izgubio od Komšića.

Protest Hrvata u Mostaru (Foto: Jutjub)

Učesnici mirne šetnje poručuju da Komšić nije njihov predsednik, da je grubo prekršeno njihovo pravo, nose zastave i sveće. Nezadovljni su, tvrde, što su "Bošnjaci izabrali njihvog predstavnika". Učesnici su ispred Kancelarije člana Predsedništva BiH zapalili sveće.

- Želimo dati do znanja svim građanima Federacije BiH da postoje mladi ljudi koji su uglavnom hrvatske narodnosti da se poštuju naši interesi, naši zahtevi, jer se s nama, na kraju krajeva, mora graditi BiH i ako žele dobro Bosni i Hercegovini da trebaju ubuduće uvažavati interese nas mlađih i inače našeg naroda u BiH - rekao je Petar Ćavar, jedan od demonstranata.

Kao organizator protestne šetnje navedena je "Hrvatska mladost". Građani su pozvani da se okupe u 18 sati kod Univerziteta i da prošetaju do Kancelarije Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u Mostaru gde će se, kako su najavili, "zapaliti sveće i iskazati nezadovoljstvo". Kažu kako Komšić nije njihov legitimni predstavnik, nezadovoljni su činjenicom da Izborni zakon nije izmenjen, da je nepravedno da dominantni narod može izabrati člana Predsedništva iz reda hrvatskog naroda.

Komšić je poručio da je član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda, ali da je predstavnik svih građana u Bosni i Hercegovini, ne samo Hrvata. Protestna šetnja krenuće prema Kancelariji člana Predsedništva BiH u Mostaru koji je svojevremeno otvorio Dragan Čović. Komšić je nakon izbora i pobede ponudio da se ova kancelarija koristi za potrebe studenata.

Komšić je prema poslednjim izbornim rezultatima, koji još nisu upotpunjeni, osvojio 218.772 glasova dok je Dragan Čović osvojio 139.582.

Veliki raskol u Pravoslavlju. Pogledajte OVDE šta se desilo.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veliko nezadovoljsto kod Hrvata u BiH zbog pobede Željka Komšića kog su uglavnom birali pripadnici bošnjačkog naroda

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA