Najnovije

UZBUNA U SIRIJI: Opasan otrov dospeo u ruke Islamske države! Ruski dron sve snimio (VIDEO)

Teroristi Islamske države napali su pripadnike terorističke organizacije DŽabat al-Nusra (sirijski ogranak Al Kaide) u sirijskom gradiću El-Latamna koji je 39 kilometara udaljen od grada Hama, administrativnog centra istoimene provincije.

Islamska država preotima burad sa hlorom (Foto: jutjub)

Ubijena su dva saradnika "Belih šlemova" i oteta dva bureta s hlorom, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji.

Napad se, kako je navedeno, dogodio 9. oktobra uveče. "U sukobima su ubijena četiri nusrovca i dva saradnika ’Belih šlemova‘", navedeno je u saopštenju i dodaje se da su burad s hlorom dostavljena na jug provincije Alepo i predata teroristima "Haras ad-Din", organizacije bliske Islamskoj državi.

Na prvi pogled može izgledati nelogično – zbog čega bi jedni teroristi zbog buradi sa hlorom ubijali druge? A nije jer je hlor potreban i jednima i drugima. DŽabat al-Nusra i Islamska država su protivničke organizacije. Napad se dogodio ispred jedne prirodne prećine južno od El-Latamne u kojoj su Nusrovci, a možda i Beli šlemovi, koji su filijala britanske vojne špijunaže, spremali novi inscenaciju „napada sirijske armije na nedužne civile“. Tačnije: nusrovci su obezbeđivali snimanje te nove provokacije protiv vlade u Damasku.

Bilo kako bilo, događanja ispred pomenute pećine snimila je jedna ruska bespilotna letelica. U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije se ističe da je hlor dospeo u ruke Islamske države usled neodgovornih dejstava zapadnih zemalja koje su planirale provokacije protiv Damaska, uz pomoć terorističkih grupa koje su pod njihovom kontrolom.

Ruski predsednik sprema žestok udarac na SAD! Ameri se neće oporaviti! Oči Evrope gledaće u Kremlj! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA