Najnovije

ŽESTOKO PREPUCAVANJE: Ko je guverner porobljene Srbije, a ko je ribao cipele generalima država agresora?

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da se Aleksandar Vučić ne ponaša kao predsednik svih građana, nego kao guverner porobljene Srbije koji "ljubi skute nekolicini imperatora" i da takav način vladanja vodi ka radikalizaciji odnosa u društvu sa nesagledivim posledicama.

Zdravko Ponoš (Foto: Jutjub)

Na to je reagovao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavom da je Zdravko Ponoš "kapitulantska kukavica, koja je kao načelnik Generalštaba ribala cipele generalima država agresora na našu zemlju".

Umesto da ispunjava predizborna obećanja koja je dao građanima Srbije, Vučić ispunjava obećanja koja je dao strancima, dodvoravajući se moćnijim od sebe, kao što se nekad dodvoravao Šešelju, rekao je Ponoš u intervjuu za nedeljnik "Vreme".

Ponoš ističe da nije više tema da se vlast privoli da razgovara, jer će se oni javiti na razgovor nekog novog 6. oktobra.

Prava tema je kako da se probije medijski mrak i razveje strah i apatija kod građana. Ne možemo da čekamo da se Vučićev režim ogadi spoljnom svetu, a to će da se desi pre ili kasnije, kazao je Ponoš.

Ponoš je istakao da su tema "javni servisi, koji više nisu javni, nego privatni u službi iste kamarile" kojoj su služili do 5. oktobra 2000. godine, i podsetio da je i tada "izgledalo da to ne može nikad da se promeni, pa se promenilo".

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je vlast pokazala slabost obesmišljavanjem i gašenjem svih platformi za javni dijalog, od parlamenta do medija, jer režim nema šta da kaže, niti ima koga da isturi da učestvuje u stvarnom dijalogu.

"Nakon što je napravio i prepravio svoje medije, svoje univerzitete i svoju opoziciju, režim je krenuo sada i u pravljenje svog nevladinog sektora", istakao je Ponoš, i kao primer naveo "Nacionalnu avangardu", koja je organizovala skup na kojem je službenik BIA Marko Parezanović naveo da najveću pretnju predstavlja delovanje spoljnog faktora preko pojedinaca iz opozicije, medija, sindikata...

Ponoš je naveo da je režim sada krenuo u političko instrumentalizovanje struke i to u aparatu sile.

"Nadam se da će profesionalci u vojsci, policiji i BIA imati hrabrosti da se odupru ovoj vrsti pritiska i da neće pasti na slatka obećanja. Sveže su istorijske pouke i nadam se da su ih svesni", kazao je Ponoš.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, ponovio je da će tužiti Vučića kao građanina, jer ga je nazvao špijunom, ali ne veruje da ima smisla tužiti ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog iste optužbe.

"Nikome nije važno šta Vulin govori, jer čak ni Vučić nije zapazio da je on ministar odbrane. Ne verujem da se Vulinu suđenjem može pomoći, aja mu želim sve najbolje", rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da je Vojska Srbije danas formalno profesionalna vojna sila, a suštinski je javno preduzeće kojim upravljaju "nesposobni i korumpirani partijski kadrovi koji resurse firme koriste za partijske i lične potrebe, a zaposlenima isplaćuju minimalac".

Đurić: Ponoš je kukavica

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da je Zdravko Ponoš "kapitulantska kukavica, koja je kao načelnik Generalštaba ribala cipele generalima država agresora na našu zemlju, a sada se junači šireći laži i mržnju prema predsedniku sopstvene zemlje".

Đurić je u pisanoj izjavi naveo da su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Ponoš, služeći svakom stranom gospodaru za koga su mislili da može da ih očuva na vlasti, pošto su znali da ih građani neće, porobljavali Srbiju.

Mogu do sutra jadno i ružno da prete obračunima bez suđenja, kao što Ponoš "demokratski" preti ministru Vulinu, nikada se njihovo vreme neće vratiti, poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, Ponoš i njegovi današnji koalicioni partneri bili su i ostali protagonisti politike rasparčavanja i uništavanja Srbije i bogaćenja na muci srpskog naroda, i nema tih para kojima se njihove biografije mogu oprati.

Baš kao što su rasparčavali i uništavali Srbiju kada su bili na vlasti i zbog vlasti, to pokušavaju da čine i danas kritikujući svaki pokušaj saniranja štete koju su naneli sopstvenoj zemlji, ali time samo potvrđuju opšti utisak o njihovoj kriminalnoj i destruktivnoj istorijskoj ulozi, rekao je Đurić.

Pročitajte OVDE ko tvrdi da svi koji veruju u dobre namere EU su korisni idioti! Oni rade za neprijatelja, iako ih ne plaća!

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta Ponoš kaže o Savezu za Srbiju?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA