Najnovije

CRNA RUPA: Ruska podmornica dva sata na dnu Crnog mora čak i sa isključenom strujom

Podmornica ruske Crnomorske ratne flote – „Krasnodar“ - legla je na morsko dno i puna dva sata provela pod vodom potpuno nepokretna i sa isključenim motorima i drugim agregatima, čak i bez najminimalnijeg snabdevanja strjom.

Ruska podmornica (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Zvanični predstavnik Crnomorske flote - kapetan Aleksej Ruljov – objasnio je: „To je bila vežba. Ta vežba se naziva `podmornica na morskom dnu`. ovoga puta je to bilo na 20 metara dubine. Podmornica puna dva sata nije emitovao nikakve zvuke niti signale. Posada je potpuno mirovala, osim minimalnog broja onih koji su bili u pripravnosti“.

Dodatno je objasnio da su i takve vežbe deo obavezne borbene obuke. „Krasnodar“ je zadatak obavio uspešno i posle dva sata se pojavio na površini. To je dizel-električna podmornica tipa „Kilo“ koje na Zapadu nazivaju zbog bešumnosti i nevidljivosti „crna rupa“. Kad ovako „zalegne na dno“ – nevidljivija je nego inače. I utoliko opasnija.

„Krasnodar“ je u maju i junu 2017-te iz istočnog Mediterana – iz podvodnog položaja – krstarećim raketama „kalibar“ tukao položaje islamske države u Siriji. Crnomorska flota Rusije prethodnih dana je izvela velike manevre u blizini Krima. Uz učešće borbenih aviona i desantnih jedinica.

Američki kontraadmiral Dejv DŽonson najopasnijim ruskim podmornicama nazvao je atomske „Severodvinsk“ i Kazanj“ koje pripadaju klasi „Jasenj“. Čak je pritom izgovorio: „Dovoljno ih je i samo pogledati pa da se shvati o kakvom se potencijalno surovom protivniku radi“.

Opasnost od napada ID na Kosmetu je i dalje velika. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojska Rusije-ruske podmornice

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA