Najnovije

HRVATSKA SE UBRZANO NAORUŽAVA KAO DA ĆE PONOVO U OLUJU! Poklon od Amera! Stiglo moćno oružje vredno 50 miliona dolara! (VIDEO)

Vlada Sjedinjenih Američkih Država odobrila je donaciju dva helikoptera "blekhok" Republici Hrvatskoj.

Hrvatski piloti (Foto: Jutjub)

Donacija uključuje dva nova helikoptera s opremom i rezervnim delovima u vrednosti od oko 50 miliona američkih dolara. Reč je o potpuno novim helikopterima, koji bi u Hrvatsku trebalo da stignu 2020. godine, prenosi “Jutarnji list”. Dva američka helikoptera serije M u četvrtak su sletela u Zagreb, kako bi se u petak domaćoj javnosti prezentovalo o kakvim je helikopterima reč.

“Blekhok UH-60M” je najnovija verzija ovog helikoptera, opremljenog najmodernijim komunikacionim, navigacionim i senzorskim sistemima. Odlukom američke Vlade o donaciji prva dva helikoptera UH-60M započela je dugo najavljivana zamena ruske tehnologije zapadnom. U ovom trenutku, Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo koristi ruske transportne helikoptere MI8, MI8-MTV1 i MI 171SH. Jedino bi se zadržali transportni helikopteri Mi171Sh koji su u ovom trenutku na generalnom remontu, kako bi mogli da se koriste sledećih 10 godina.

Putin izjavio da će za Srbe uvek biti nov Romanov. Pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA