Najnovije

DŽIHADISTI SE KOLJU MEĐU SOBOM: Tahrir Al Šam u velikoj ofanzivi protiv rivala u severnoj Latakiji!

Tahrir Hadžat Al Šam (odbor za oslobađanje Levant ili front Al-Nusra) su napali položaj suparničke terorističke grupe u severozapadnoj Siriji i uspeli su da zauzmu neka područja u nedelju.

Tahrir Hadžat Al Šam (Foto: Jutjub)

Oni su pokrenuli opsežnu ofanzivu protiv Kateb Ansra Al Šama u DŽabal Al Turkmenu u severnoj Latakiji, potiskujući iz više uporišta i baza.

Sukobi su došli nakon što je Ansar Al Šam prekinuo odnose sa Tahrirom Al Šamom.

Londonska Sirijska opservatorija za ljudska prava izvestila je u subotu da Tahrir Al Šam, Islamistička partija Turske, Horas Al Din, Ansar Al Din i druge terorističke grupe, koje su uključene u Sporazum u Sočiju, a potvrdili su Rusija i Turska, nisu povukli borce i oružje iz zone koja se proteže od severoistočne Latakije do severozapadnog dela Alepa.

U međuvremenu, arapska veb stranica Sputnjika izvestila je da su Tahrir Al Šam i Turkistanska islamska stranka pokrenuli raketne napade na vojne položaje u severoistočnoj Latakiji, kao i uporišta sirijske vojske u regionu u blizini provincije Idlib u četvrtak.

Dalje je navedeno da su vojne jedinice otkrile pozicije terorista za lansiranje rakete Grad u Kala Al Mazik u DŽabal Al Zavijehu u gradu Bedama u provinciji Latakija koje kontroliše Tahrir Al Šam.

Pročitajte OVDE kakav je to ultimatum teroristima dao Asad.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izrael dopunjuje svoju flotu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA