Najnovije

SLOBODARI: Srbija i Austrija su na liniji odbrane evropske civilizacije

Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta na čelu sa predsednikom stranke, Miroslavom Parovićem posetila je grad Brauau u Austriji. Tom prilikom domaćini srpskoj delegaciji bili su gradonačelnik ovog grada u Gornjoj Austriji, Johan Vajdbačer koji je član Austrijske narodne partije i gradski sekretar za kulturu, Zoran Šijaković koji je priznati austrijski kulturni radnik poreklom iz Srbije.

Delegacija NSP u Austriji (Foto: NSP)

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima još jačeg privrednog povezivanja privrednika iz regiona Gornje Austrije sa privrednicima iz Srbije, ali i o značaju zajedničke kulturne politike. „Srbija i Austrija imaju deo zajedničkog kulturološkog nasleđa, a obe zemlje su u samim temeljima evropske civilizacije i samim tim smo pozvani da zajedno branimo i unapređujemo te zajedničke vrednosti jer time branimo pravo na naš način života.“, rekao je tom prilikom Parović.

Delegacija NSP-a je posetila i vojničko groblje u Brauauu na kome je sahranjeno 16 srpskih vojnika iz perioda Prvog svetskog rata. Zoran Šijaković koji predvodi i KUD „Danica“ čije je sedište u Salzburgu je srpskoj delegaciji najavio skori dolazak ovog KUD-a u Novi Sad gde će na poziv Valentina Vencela, direktora Novosadskog pozorišta odigrati predstavu u okviru Festivala manjinskih pozorišta. Šokantnu istinu od poslovanju Er Srbija saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Narodni sabor u selu Bobovu na severu Crne Gore.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA