Najnovije

AJŠA GADAFI: Verna očevim idealima poziva na oružani ustanak, a Srbi su joj odani prijatelji

Otac je uvek pohvalno govorio o Jugoslaviji i celom regionu, a naročito Srbiji. Mislim da nas veže ta antiglobalistička i slobodarska ideja. Mislim da vi možete razumeti „našu priču“ jer ste isto ili gotovo slično doživeli dvadesetak godina ranije. Srbi su se pokazali kao krajnje lojalni i odani prijatelji – počinje priču Ajša Gadafi,

Ajša Gadafi (Foto: Jutjub)

Ajša Gadafi, ćerka legendarnog Muamera el Gadafija, za portal „Dnevne“ govorila je o revoluciji, životu u Libiji, svom ocu i njegovoj ljubavi prema Jugoslaviji. Ona ističe da je njen pokojni otac gajio velike simpatije prema Jugoslaviji i Jugoslovenima i ističe da Srbe smatra, pre svega lojalnim i odanim prijateljima.

– Otac je uvek pohvalno govorio o Jugoslaviji i celom regionu, a naročito Srbiji. Mislim da nas veže ta antiglobalistička i slobodarska ideja. Mislim da vi možete razumeti „našu priču“ jer ste isto ili gotovo slično doživeli dvadesetak godina ranije. Srbi su se pokazali kao krajnje lojalni i odani prijatelji – počinje priču Ajša Gadafi, ćerka legendarnog vladara Libije.

Ona kaže da su mnogima zasmetale proročke rečenice njenog oca o muslimanima koji će progutati Evropu. Ajša prati očeve stope i najavljuje revoluciju koja će spasiti narod Libije od bede i propadanja.

– U našem narodu postoji izreka da je čovek koji može sve dobiti je onaj koji je sve izgubio, a to sam ja. I zato sam spremna da stanem na čelo borbe za slobodu, sigurna da ćemo u godinama pred nama dobiti i pobediti. Moramo jer je pravda na našoj strani – kaže ona.

Kućni prijatelj porodice Gadafi bila je Dragana, medicinska sestra iz Srbije. Ona je ostala prijatelj do kraja.

-Kada su počeli nemiri, otac je svim strancima u njegovom okruženju ponudio novac, i to dobar, u znak zahvalnosti i bezbedan put do domovine. Mnogi su prihvatili ponudu, doduše kroz suze. Ona nije. Ja tu lojalnost nisam i neću nikada zaboraviti, veli Ajša.

Ajša dodaje da je okupila više stotina vojnih lica, intelektualaca i poštenih ljudi lojalnih testamentu njenog oca, koji su spremni, kako kaže, da kad dođe vreme pokrenu talas promena.

– Videćete kada dođe taj dan. Nikada nećemo bez prava i reda kao besna pseta razvlačiti i ubijati ljude po ulicama. Mi smo unazad verovali u pravo i pravdu, tako ćemo se i ponašati i postupiti čak i prema našim dušmanima, ističe ona.

Govoreći o trenutnoj situaciji u njenoj državi Ajša otkriva da u Libiji vlada Haos.

– Ubija se na ulicama, pljačka, siluje, otima… nema bezbednosti, nema mira. Država više ne postoji, čak ni veštački. Od društva u kome nije bilo gladnih, nezaposlenih i od jednog tako humanog ambijenta, stigli smo do anarhije, tvrdi ona.

Ćerka čuvenog vladara dodaje da je narod besan, ali da nema oko čega, ali ni oko koga da se okupi.

– Da, pozivam na oružani ustanak jer drugi put i drugi način da se nešto promeni ne postoji. Ono što smo oružjem i novcem izgubili, oružjem i srcem ćemo povratiti. I spremna sam. Rešena i odlučna da stanem na čelo te slobodarske kolone po bilo koju cenu. Moj otac je imao plan kako Afrika treba da izgleda do 2020. godine i humanistički verovao u to. To je bio projekat za Nobelovu nagradu. Imao je plan da Afrika do 2020. godine bude rame uz rame sa Evropom, a taj plan nekima nije odgovarao – objašnjava ona.

Na pitanje šta je bio razlog atentata, Ajša odgovara da takav čovek kvari njihov poredak, jer su smatrali da u takvom poretku samo njihov narod može da živi. Ipak, kaže, prevarili su se.

Otac ju je učio da prašta, bude milostiva i blaga, ali je to neće naterati da oprosti onima koji su jeftino prodali ono što je skupo stvarao.

– Nadam se da mediji neće pisati samo o mojim rečima danas, već više o mojim delima sutra, a biće ih. Dugujem to ocu i dugujem to Libiji, zaključuje Ajša.

Kako su Huti četiri puta za jedan dan uspešno napali Saudijce, pogledajte OVDE.

Izvor: Dnevne/IN4S

Bonus video

Vučić je egomanijak i kukavica ! - Feđa Dimović

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ajša Gadafi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA