Najnovije

Kralj francuskih advokata brani Zvezdu: Angažovan čovek koji je Karabatiće iščupao iz najvećeg skandala za klađenje! (VIDEO)

U FK Crvena zvezda nisu sedeli skrštenih ruku dok se u Evropi talasa o meču sa PSŽ-om, nakon teksta koji je objavio pariski L'ekip.

Kralj francuskih advokata brani Zvezdu (Foto: Jutjub)

Kako prenosi Politika, rukovodstvo kluba iz LJutice Bogdana rešilo je da angažuje najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj, "Dipon Moreti i Ve", koju vodi takozvani kralj francuskih advokata Erik Dipon Moreti (58), kome je prvi saradnik 35-godišnji Antoan Ve.

Dipon Moreti je advokat specijalizovan za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude, a posebno se izdvajaju neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske.

Primera radi, uspeo je da odbrani Ivana Kolona, korzikanskog nacionalistu koji je optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998, a branio je još Abdelkadera Meraha, koji je bio okrivljen za podršku teroristima - Abdelkaderov brat Mohamed je pre šest godina u Tuluzu ubio sedmoro ljudi.

Pored ovoga, Dipon ima još zanimljiviji biografiju, važi za ekscentrika privrženog lovu, oženio je bivšu porotnicu koj je ispitivao tokom suđenja za jedno ubistvo, i sa kojom ima dvoje dece. Od nje se razveo, a onda je 2016. ušao u vezu sa pevačicom Izabel Bule.

Dobio je nadimak Akvitator , koji predstavlja spoj reči oslobodilac i matador (acquittor + matador), zbog svojih rezultata i stava u sudnici.

Odbio je 2013. prijem u Legiju časti, a čak je glumio sebe u filmu "Bastards". 

Inače, Erik Dupon Moreti je branio Nikolu Karabatića i njegovog brata Luku 2012, tada je rekao da se njegovi klijenti jesu kladili, ali da nisu namestili rukometnu utakmicu sa Seson Sevinje.

- Oni su se kladili, to je sportski prekršaj, ne krivično delo... Da bi pravosuđe moglo da interveniše u ovom slučaju, potrebna mu je nameštena utakmica, ali toga nema. Ovi ljudi najodlučnije odbacuju da su namestili tu utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije nameštena - navodio je tada Dipon-Moreti.

Čuvenom advokatu uspelo je da izvuče maksimum iz ovog slučaja, niko nije prošao čak ni sa pritvorom, a među optuženima su bili Karabatići, Dragan Gajić, Mladen Bojinović...

Ovaj put, imaće zadatak da odbrani čast Zvezde, iz koje za sada nema većih oglašavanja, klub će izaći u javnost sa konkretnim stvarima tek kada advokati završe svoj deo posla.

Kako je trener Nurmagomedova ubio od batina Mekgregora pogledajte OVDE.

Izvor: Politika, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA