Najnovije

OVAKO NIKO NIJE NAPAO IZRAEL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Sirijski ambasador oštriji nego ikad

Sirijski ambasador u UN Bašar Al DŽafari rekao je da će arapske teritorije koje su okupirane od strane Izraela biti oslobođena svim sredstvima koja su dozvoljena prema Rezoluciji Saveta bezbednosti UN i Statutu UN.

Bašar Al DŽafari (Foto: SANA)

Al DŽafari je tokom zasedanja SB UN o situaciji na Bliskom Istoku rekao da je prošlo više od 70 godina kako je Izrael okupirao palestinske teritorije, usled čega je oko 5 miliona Palestinaca proterano sa svoje zemlje, a sve što im je tamo ostalo je oteto.

On je naglasio da neke članice Saveta bezbednosti pokušavaju da ozakone izraelsku okupaciju sirijskog Golana od 5. juna 1967. godine.

Ambasador je svima prisutnima na zasedanju zadao pitanje: '’Koliko je decenija potrebno da prođe da bi neke zemlje uvidele potrebu za ukidanjem ove okupacije? Koliko nevinih žrtava je potrebno da pogine da bi se neko uverio da je izraelska okupacija arapskih teritorija glavni uzrok nestabilnosti u bliskoistočnom regionu?'’.

Al DŽafari je ponovio sirijski principijelni stav i podršku palestinskom narodu u stvaranju sopstvene države sa prestonicom u Jerusalimu u skladu sa  Rezolucijom 194 SB UN iz 1948. godine.

On je još jednom naglasio da Izrael drži pod okupacijom sirijsku teritoriju na Golanu, gde je stanovništvo podvrgnuto stradanju.

Dodao je da su izraelski napadi na naučne centre u Siriji dokaz izraelskog državnog terorizma i podsetio je da su stotine pripadnika Belih šlemova prebačeni u Izrael i zemlje pod njihovim pokroviteljstvom.

A šta su Rusi poručili Izraelu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

SAA uništava izraelske rakete iznad Damaska

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA