Najnovije

ČOVIĆ: Izglasavanje vojske Kosova je planski urađeno u dogovoru sa NATO! Neće proći s vetom Rusije, ali hoće siledžijski!(VIDEO) 

Nebojša Čović kaže da treba da budemo zabrinuti i veoma oprezni u vezi sa svime što će se dešavati na Kosovu.

Nebojša Čović (Foto: Jutjub)

- Ta tri zakona koja su izglasana su predigra za stvaranje oružanih snaga Kosova. Oni su napravili izglasavanje prvog čitanja, naravno bez Srba i bez predstavnika ostalih manjinskih zajednica koje su takođe napustile parlament. Haradinajeva vlada 13. 9 je to već prošla i prosledila na izglasavanje, tada Srbi nisu glasali, kao ni 3. oktobra, predstavnik Srpske liste je glasao protiv. Ključni element postavljanja državnosti Kosova je formiranje vojske koji ide uz saglasnost NATO. Oni već tretiraju da rezolocija 12/74 ne postoji a ona naglašava da sem KFOR nijedna vojska na teritoriji Kosova ne sme da postoji. Neće proći na UN sa vetom Rusije, ali može da prođe siledžijski, istakao je Čović u jutarnjem programu TV Hepi. 

Rekao je i da će bivša ambasadorka SAD u UN, Niki Hejli biti i kandidat za sledeće predsedničke izbore u Americi u čemu će joj pomoći lobiranje Albanaca, budući da je za jednog i udata.

A šta je još rekao pogledajte u videu.

Predsednik Fatmir LJimaj, glavni pregovarač Prištine za dijalog u Briselu) otkrio je šta će biti primarni zadatak oružanih sila Prištine. Pročitajte OVDE sve o tome. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA