Najnovije

ZAR SMEJU DA PRKOSE RUSIMA? Militanti šalju teško oružje u Hamu, u Idlibu napadaju demilitarizovanu zonu!

Teroristi Al Nusre su intenzivirali napade na vojne položaje u demilitarizovanoj zoni u severnoj Hami i južnom Idlibu i šalju teško oružje u region u suprotnosti sa Sočinskim sporazumom.

Idlib (Foto: Amn)

Izvori na terenu u severnoj Siriji izvestili su da su Tahrir Al Šam (pripadnici Liberation Borda ili Al Nusra fronta) i drugi teroristi pokrenuli su artiljerijske i minobacačke napade na položaje i gradove pod kontrolom vojske u severnoj Hami i jugoistočnom Idlibu.

Dodali su da su teroristi takođe napali položaje SAA u severnoj Latakiji i regionu Sal Al Kab, ističući da su u region poslali više teškog naoružanja kako bi napali ciljeve vojske.

Sirijska vojska verovatno će napasti teroriste ako ovi i dalje budu izbegavali povlačenje iz zone bez oružja.

Izvori na terenu u severoistočnom delu Hame prijavili su da je veliki broj trupa sirijske vojske dignut na uzbunu na svojim položajima u severnoj Hami i južnom Idlibu. Ovakav razvoj situacije dogodio se nakon što su teroristi izbegli da napuste demilitarizovanu zonu u severnoj Siriji, nastalu rusko-turskim sporazumom.

Islamska država svedena na pustinjske ćelije i prepadače, Irak stabilan, pred Idlibom se kuva! Pročitajte OVDE sve o tome i pogledajte mapu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽihadisti su zarobili 700 građana EU i Amerike, ubijaju deset dnevno?!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA