Najnovije

KURDI ZAUZELI SNAŽNO UPORIŠTE DŽIHADISTA ISLAMSKE DRŽAVE: Amerikanci, umesto od terorista, ponovo prolili krv nevinih! (MAPA/FOTO)

Sirijske demokratske snage (SDF) podržane od SAD zauzele su ključno uporište Islamske države u istočnoj Siriji usred žestokoh borbi.

Kurdski borac (Foto: Jutjub)

- Naše snage su napale militante Islamske države i njihovo uporište u Al-Susahu - navodi se u saopštenju koje su objavile Sirijske demokratske snage (SDF). U malom selu su prijavljeni žestoki sukobi pre nego što su kurdski borci ušli u njega.

Napredak je učinjen nakon što je selo snažno bombardovano od strane Koalicije predvođene SAD, kada je ubijen veliki broj džihadista ID, kao i civila.

U tom kontekstu, Koalicija SAD uništila je džamiju koju je teroristička organizacija Islamske države koristila kao komandni centar u istočnoj Siriji, izjavila je Zajednička radna grupa Operacije “Inherent Rizolv”.

- Napad Koalicije uništio je nekoliko zgrada koje je koristila Islamska država kako bi započela napad na snage kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u Al Susahu, u Siriji - navodi se u saopštenju.

Prošle nedelje, Sirija je optužila Koaliciju pod vođstvom SAD da bombarduje grad Hajin u Deir ez Zoru međunarodno zabranjenom municijom.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava iz Ujedinjenog Kraljevstva, u borbama između ID i kurdskih snaga do sada je ubijeno 419 džihadista i 232 borca SDF-a.

Grupa za monitoring takođe je zabeležila smrt najmanje 48 civila - uključujući i 12 dece - u vazdušnim napadima koje je vodila američka koalicija u Deir ez Zoru.

Militanti nastavljaju sa žestokim napadima u Idlibu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurdi su već duže vreme nastojali da zauzmu selo al Susah koje je od važnog strateškog značaja za njihovo dalje napredovanje u dolini Eufrata i eliminaciju jednog od najžilavijih džepova Islamske države.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA