Najnovije

PRST U OKO: Ministar odbrane Crne Gore je danas u Prištini Kosovo nazvao "iskrenim prijateljem", a ima i poruku za Srbiju!

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, boravi danas u zvaničnoj poseti Prištini. Ovu priliku iskoristio je da Kosovo nazove "iskrenim prijateljem" Crne Gore, ali i da Srbiji uputi poruku. On je, naime, reakcije Srbije na slanje crnogorskih oficira na Kosovo nazvao emotivnim, a pitanje formiranja vojske Kosova ocenio kao "unutrašnju stvar susedne zemlje".

Predrag Bošković (Foto: Jutjub)

Bošković je rekao da njegova zemlja ne želi da se umeša u "unutrašnje stvari Kosova", kada je reč o pitanju transformacje Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava.

Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom, i tom prilikom rekao da će, kako se navodi, "dve zemlje nastaviti partnerstvo i da će Crna Gora pomoći zemaljama regiona integracije ka NATO", prenela je prištinska Koha.

On je rekao da ova poseta Prištini ima za cilj da pokaže da je, kako je kazao, "Crna Gora iskreni prijatelj Kosova".

Prisustvom vojnog atašea Ivana Mašulovića na proslavi akcije u kojoj je proterano 250.000 Srba i ubijano najmanje 2.500, zvanična Podgorica je poslala više nego jasnu poruku Beogradu. Ukoliko je slanje crnogorskih vojnika na Kosovo bilo prst u oko Srbiji, onda je odlazak na obeležavanje "Oluje" u Kninu ozbiljan šamar.

"Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja (formiranje vojske) i očekuju da Priština sama reši ovaj problem", rekao je Bošković.

Crnogorski ministar je kazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao deo NATO na Kosovu.

On je, kako se navodi, takođe komentarisao reakcije Srbije kada su se dva pripadnika Crnogorske vojske pridružila KFOR-u na Kosovu, ocenivši da je reč o "emotivnoj reakciji Srbije", te da je Crna Gora suverena država koja odluke donosi sama.

Beriša je rekao da je sa Boškovićem razgovarao o Jadranskoj povelji A5, te da je istakao da Priština veoma ceni partnerstvo sa Crnom Gorom.

Ovo je samo poslednji u nizu poteza koji su izazvali buru u Srbiji, budući da je Crna Gora nedavno posala svog vojnog atašea na proslavu obeležavanja "Oluje", dana kada je sprovedeno etničko čišćenje nad pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj.

Pročitajte OVDE koji je to novi neprijatelj Mila Đukanovića.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pozicija Crne Gore na mapi sveta - Predrag Bošković 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA