Najnovije

Premijera filma "Južni vetar": Poslednja uloga Nebojše Glogovca, suze i aplauz u publici

Sinoć je održana beogradska premijera filma "Južni vetar" sa čak pet projekcija, jer ovo ostvarenje već nedeljama izaziva veliku pažnju u javnosti. Premijera je održana u velikoj dvorani Sava centra, a zbog velikog interesovanja film je iste večeri prikazan i u tri sale bioskopa "Cineplex" u tržnom centru "Ušće".

Poslednja uloga Nebojše Glogovca (Foto: Jutjub)

Pre nego što je počela premijera filma, publika je posvetila minut pažnje preminulom velikanu Nebojši Glogovcu, koji je ovde odigrao svoju poslednju ulogu u životu, ali i imala prilike da čuje poslednju poruku njegovih kolega:

- LJudi kao ti nikada ne umiru, samo odlaze na mesto odakle ćeš nas večno posmatrati. Ovu premijeru poklanjamo tebi. Hvala ti… 

Dragan Bjelogrlić i Žika Todorović došli su dobro raspoloženi, dok je Miloš Biković, koji inače glumi glavnu ulogu u filmu, u pratnji izabranice Barbare Tatalović privukao najviše pažnje prisutnih.
Biković je rekao da je glavna vrednost filma psihološka uverljivost likova i dodao da su svi glumci uradili sjajan posao.

- Što se tiče mog junaka, to je momak koji je svoj talenat i strast prema kolima i brzoj vožnji mogao da ostvari na jedan drugačiji način, da je išao težim putem. Međutim, a to i jeste jedna kritika društva u kome živimo, mlad čovek ukoliko želi da dobije sve odmah, da ostvari svoje ambicije nateran je da krene pogrešnim putem, a ono što je za mene bilo zanimljivo je kako jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koje čoveka izmene do neprepoznatljivosti - rekao je Biković.

Dragan Bjelogrlić je rekao da mu je drago da je ponovo jedan domaći film izazvao pažnju javnosti.

- Primetio je da su ranije bioskopi lošije izgledali, ali su sale bile prepune i svaka premijera domaćeg filma je u Beogradu bila događaj. Sad imamo lepe sale, ali nažalost, kada su domaći filmovi u pitanju, često nisu baš popunjene, a ovaj film će posle duže vremena vratiti publiku u bioscope - naveo je on.

 

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA