Najnovije

SRBIN KOJI SE STIDI ŠTO JE SRBIN: Bilo me je sramota što se prezivam Jevtić i što dolazim iz agresorske zemlje (VIDEO)

Dinamo iz Zagreba u četvrtak u okviru Lige Evrope gostuju ekipi Spartaka iz Trnave, a glavna tema u hrvatskim medijima je doskorašnji trener slovačkog tima Nestor El Maestro koji je poreklom iz Srbije.

Bivši Srbin El Maestro (Foto: Jutjub)

Iako pomenuti strateg sada sedi na klupi CSKA iz Sofije Hrvati se više bave sa njim, nego li Dinamom ili recimo njihovim protivnikom Spartakom.

Naime, Nestor El Maestro je rođen 1983. godine u Beogradu kao Nestor Jevtić. Otac mu je od ranog detinjstva usadio ljubav prema fudbalu. Vodio ga je redovno na utakmice Crvene zvezde. Međutim, kada je napunio osam godina sa porodicom se preselio u Englesku. A već sa 16 godina odlučio je da promeni ime, jer se stideo svog porekla. 

- Promenio sam prvi put ime sa 16 ili 17 kad sam želeo da se rešim tog 'ić'. Posle toliko godina u Velikoj Britaniji i osećao sam se kao Britanac, a malo sam se osećao posramljeno da govorim da sam iz Srbije. Srbija je imala imidž agresorske zemlje u ratu i Slobodan Milošević - čije se prezime završava kao i moje - bio je pravi tiran devedesetih."", rekao je u jednom intervjuu za Gardijan Nestor.

Objasnio je da prvo uzeo "klasično britansko ime" poput DŽon Smit, ali kada je napunio 18 godina osetio se "kao lažnjak". 

- Roditelji su mi bili stranci i govorili smo s akcentom. Zato sam se vratio na ime Nestor, a kako sam bio tinejdžer, odlučio sam se za El Maestro jer je bilo kul. Sada sam duže El Maestro nego što sam Jevtić, deo je mene i naučio sam da živim sa tim", kazao je Nestor.

Nestor el Maestro je radio u niželigašima u Engleskoj, bavio se video-analizom mečeva, trening planovima i javio se Vest Hem... Ipak, prva ponuda je stigla iz bečke Austrije, potom je bio u Valensiji, Šalkeu, gde je bio najmlađi pomoćnik u Bundes ligi, da bi potom radio i u Hanoveru i Hamburgu. Vratio se u Austriju iz Beča gde je pomagao Torstenu Finku.Zatim je usledio poziv Spartaka iz Trnave da dođe na mesto glavnog trenera. Prihvatio je izazov i sa slovačkim klubom uspeo da osvoji istorijsku titulu šampiona. Nakon velikog uspeha odlučio je da napusti klub i prihvati ponudu CSKA iz Sofije.

Kako Nikšićani zbog Kosova biju Cetinjane na tribini, pogledajte OVDE.

Izvor: Index.hr/ 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA