Najnovije

HARADINAJ PERE RUKE OD KRVI: ''Nikad nismo pretili Srbima''

Srbija potražuje Haradinaja zbog monstruoznih zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom tokom sukoba na KiM.

Haradinaj (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić i Srbija znaju da Albanci nikada nesu pretili nekome ko živi s njima. Vučiću treba hrabrost da svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda, kazao je bivši komadant OVK i sadašnji tzv. premijer Kosova Ramuš Haradinaj koji boravi u poseti Crnoj Gori.

Podsetimo, Haradinaj se zajedno sa tzv. predsednikom Kosova Hašimom Tačijem nalazi na Interpolovoj poternici zbog terorizma. Srbija ga potražuje zbog monstruoznih zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom tokom sukoba na KiM. Kao komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova suđeno mu je dva puta za ratne zločine 2008. i 2012. Tokom suđenja u Hagu čak devet svedoka je ubijeno, nakon čega je oslobođen zbog „nedostatka dokaza“.

BIA je prošle godine nadležnim međunarodnim institucijama i Haškom tribunalu predala oko 200 registara dokumenata o Haradinajevim zločinima. Istinu o njegovim zločinima ali i tekućim kriminalnim aktivnostima objavio je Vikiliks, koji je na svom sajtu prikazao tajni izveštaj Nemačke obaveštajne službe.

Tajm ga je stavio na listu pet najtraženijih geopolitičkih begunaca.

Haradinaj je televiziji A1 kazao da ga ne zabrinjava ni to što se srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić, „svako malo pohvali, kako je neka nova zemlja povukla priznanje nezavisnog Kosova“.

„Oni (Srbija) samo gube vreme sa nama. Mi imamo vremena koliko god oni hoće. Nama ne može biti gore nikada. Taj pritisak Srbije ne može nikako da nam oteža život da bismo mi jednog dana rekli ‘E, šta vi mislite u Beogradu? Dačić i ostali neka se zabavljaju, ako imaju vremena i novca za to”, poručio je Haradinaj.

On je istakao da poštuje i Srbiju i vrednosti srpskog naroda.

„Ali kad su u pitanju prava mog naroda, biram ono što jesam”, kazao je Haradinaj ne pojasnivši šta pod time misli.

Da li je ukrajinski scenario moguć u Crnoj Gori, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Komandant terorističke OVK Ramuš Haradinaj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA