Najnovije

DARKO MLADIĆ U RUSKOJ DUMI: Hvala Rusiji za generalovo zdravlje!

Porodica generala Ratka Mladića, koji služi doživotnu kaznu u zatvoru u Hagu, zabrinuta je za njegovo zdravstveno stanje i zahteva da bude odveden na lečenje u Rusiju ili Srbiju, izjavio je generalov sin Darko Mladić u ruskoj Dumi.

Darko Mladić (Foto: Jutjub)

"Radimo na novim zahtjevima da bi ga odmah pustili na lečenje u Rusiju ili Beograd, jer uslovi u kojima boravi ne doprinose poboljšanju njegovog zdravlja", rekao je Darko Mladić na prezentaciji knjige u Dumi.

On je naveo da je zdravlje generala uglavnom stabilno, ali da je porodica zabrinuta, jer Mladićevi najbliži ne veruju haškim lekarima, prenosi "Sputnjik".

"Imao je tri jaka moždana udara, mnogo manjih udara, infarkt. Prošlog leta sve vreme mu je skakao pritisak. Imao je pritisak 220, a haški ljekari su rekli da je to za njega normalno. Ruski i srpski lekari skretali su pažnju da mu je pogrešno lečen pritisak. Davani su mu lekovi koji se međusobno ne kombinuju", ukazao je Darko Mladić.

On je naveo da porodica dugo nije dobijala informacije zdravlju generala Mladića.

"Zašto kažem da je Rusija spasila život generalu Mladiću? Zato što je problem njegovog zdravlja bio prisutan svih ovih godina. Upravo Rusija je poslala lekare koji su utvrdili pravo stanje njegovog zdravlja. Pre toga lekari iz Haga nisu davali nikakve informacije o njegovom zdravstvenom stanju - u avgustu su mu snimili glavu, ali nam nisu davali snimak, samo opis da je došlo do nekog pogoršanja. Ali, onog dana kada su odlučili da zamene sudije, lekari su odmah pozvali advokate i dali im snimak", naveo je Darko Mladić.

Rekao je da porodica strahuje da Ratko Mladić ne doživi razmatranje žalbe na presudu, budući da datum razmatranja za sada nije poznat.

"Pre su govorili da je razmatranje u decembru 2019. godine, ali sada je taj datum promenjen. Ne zna se kada će ga razmatrati", napominje Darko Mladić.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Kako Vulin priča na engleskom, pogledajte OVDE.

Izvor; SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Presuda generalu Mladiću

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA