Najnovije

HRVATI DIŽU "ŽILET" ŽICU? Otkriveno ko je izazvao haos na granici Hrvatske i BiH!

Direktor granične policije BiH Zoran Galić u emisiji "Otvoreno" na HRT-u izjavio je da je inicijator nasilnih pokušaja prelaska granice migranata državljanin Hrvatske.  

Migranti na hrvatsko-bosanskoj granici (Foto: Jutjub)

Galić je istakao da je granična policija BiH jednu osobu, koja je inače hrvatski državljanin poreklom iz Irana, lišila slobode.

- Ta osoba je hodala po Velikoj Kladuši i Bihaću i dovodila migrante u ovu situaciju. Bila je inicijator ovakvih nasilnih pokušaja prelaska državne granice. Toj osobi je određen jednomesečni pritvor - rekao je dodavši da se ta osoba dovodila i u vezu s krivičnim delom krijumčarenja ljudi.

Pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik hrvatske Uprave za granicu Zoran Ničeno rekao je da su upoznati s tim slučajem i tom osobom koja, kako je rekao, u Hrvatskoj ima podeblji dosije i više puta je privođena i prijavljivana za krijumčarenje ljudi.

- Ovo što se događa na GP Maljevac nije slučajno. Indikativno je da se usklađena akcija po izbegličkim centrima dogodila u BiH i Srbiji. Pre četiri dana dobili smo informaciju da se šire lažne vesti da će Hrvatska otvoriti granice i da se priprema određeni broj migranata da bi došli na granicu i probijali granične prelaze - rekao je Ničeno. Naglasio je da je hrvatska policija spremna da zaštiti državnu granicu u svakom pogledu.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi da Hrvatska odluči da pošalje vojsku na granicu i podigne žilet žicu, Ničeno je rekao da iako postoji takva zakonska mogućnost, u ovom trenutku nema potrebe za tim, jer je brojnost policije velika.

- Hrvatska prednost je da imamo brojnu graničnu policiju. Imamo 6.500 policijskih službenika. Brojnija je od Srbije, BiH i Makedonije zajedno. To je respektabilna snaga za zaštitu granice - prenela je RTRS.

Đetići menjaju državnu zastavu i uvode islamske simbole?! Pročitajte OVDE

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oko: Migranti, putevi očajnika.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA