Najnovije

NAPETA SITUACIJA: Puč u DS kvari planove Đilasu?

Deo funkcionera Demokratske stranke sprema se da se u nedelju, na sednici Glavnog odbora, oštro suprotstavi nameri svog lidera Zorana Lutovca da se ta stranka priključi "Savezu za Srbiju", čija je osnivačka skupština zakazana za isti dan.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

Poslednjih dana su strasti kulminirale među demokratama, jer se sve veći broj funkcionera protivi tome da stranka uđe u savez u kojem će biti Dveri, a moguće je i Demokratska stranka Srbije.

Nije isključeno da na sednici Glavnog odbora oni budu u većini i ne izglasaju odluku da stranka bude suosnivač "Saveza za Srbiju", kažu izvori i tvrde da bi se moglo dogoditi da bude zatražena i ostavka Lutovca.

Napeto i u "Savezu za Srbiju", pošto je ideja da se na osnivačkoj skupštini u svečarskoj atmosferi okupljenima obrate lideri stranaka koje će biti osnivači, ali ta lista nije još skrojena.

Najspornije je upravo prisustvo lidera Demokratske stranke, jer se do samog početka skupa neće znati da li je Lutovac dobio većinu u sopstvenoj stranci da se priključi bloku, čiji je inicijator Dragan Đilas.

Neizvesno je i da li će se tu naći i predstavnici DSS, sa kojima se poslednjih dana vode intenzivni razgovori da pristupe savezu.

U "Savezu za Srbiju" za sada nisu sporni Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga i Dveri.

Pročitajte OVDE šta za to vreme radi Šešelj.

Izvor: novosti. online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Đilas: Odustao sam od svih funkcija u Savezu za Srbiju.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA