Najnovije

SERŽ BRAMERC SE NE SMIRUJE, PUCA OD BESA! Radikali će morati u Hag!

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi SRS morati da se pojave pred sudom.

Srpski radikali i Voja Šešelj (Foto: SRS)

On je podsetio da su oni optuženi za nepoštovanje Tribunala u Hagu i da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima. Bramerc je to rekao za N1 objasnivši da se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma, da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu. 

- Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu, i da je je situacija kao pre dve godine, kada je Tribunal još funkcionisao ne bi bilo sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu - rekao je Bramerc. 

Kako je rekao, sada, sa Mehanizmom, koji ima ograničena sredstva i izmenjene nadležnosti u ovakvim slučajevima, sudije su odlučile onako kako su mislili da je najbolje za slučaj. 

- Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo videti - zaključio je Bramerc. 

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku koji je pred Tribunalom vođen protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Pentagon sprema nove sukobe. Pogledajte OVDE kakva pošiljka je stigla u bazu Ramštajn.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u vreme suđenja u Haškom tribunalu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA