Najnovije

IZRAELSKI ZVANIČNIK UPOZORAVA: Rat sa Iranom je sasvim moguća opcija, ali jednu stvar Izrael mora da zna!

Izrael razmišlja o vojnom sukobu sa Iranom kako bi ga sprečio u ekspanziji ali samo kao poslednju instancu, ali ova opcija bi i dalje bila moguća ako Teheran nastavi da povećava svoje vojno prisustvo u Siriji i pokuša da dosegne visoke nuklearne kapacitete, rekao je šef Saveta za nacionalnu bezbednost Uzi Dajan.

Iranci (Foto: Jutjub)

- Ako Iran nastavi da pojačava snage u Siriji, Izrael to neće prihvatiti. Ipak, mislim da to neće dovesti do većeg sukoba. Ako Iran nastavi da postiže nuklearnu sposobnost, mislimo da Iran onda treba zaustaviti. Bolje je da to učinimo sankcijama, diplomatskim naporima, bojkotom iranske nafte. Trebalo bi da nastavimo da vršimo pritisak na Iran. Može li Izrael zaustaviti Iran? Odgovor je "Da", ali mi ćemo da koristimo vojna sredstva samo kao poslednju instancu. Iran može biti zaustavljen ali ne pretite zemlji poput Irana praznim pištoljem - rekao je Dajan.

Prema njegovim rečima, Izrael ne podržava nuklearni sporazum sa Iranom, zvanično poznat kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA), jer sporazum samo "zamrzava situaciju" i "ne vraća Iran unazad" do momenta sticanja nuklearnog oružja. Dajan je takođe nazvao Trampovu politiku o Iranu "ispravnom politikom".

Snage Jedinica narodne mobilizacije kreću u velikom broju na sirijsko-iračku granicu. Pogledajte OVDE zašto.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li Izrael zaista poseduje nuklearno oružje?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA