Najnovije

ARTILJERIJA TUKLA DŽIHADISTE CEO DAN: SAA krenula u juriš, uletela u rovove džihadista, a onda je nastala klanica (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) postigla je novi napredak u južnoj Siriji, danas, nakon još jedne velike borbe sa Islamskom državom (ID) unutar vulkanskog regiona Al-Safa.

Sirijska vojska na planini Al Safa (Foto: Jutjub)

Podržana teškim artiljerijskim napadima, sirijska vojska je započela napad na preostale džihadiste ID u oblastima Kasr Šeik Husein i Al-Habarija na platou Al-Safa.

Nedugo nakon pokretanja ovog napada, Sirijska arapska vojska uspela je da razbije linije terorističke grupe i zauzme nekoliko tačaka u ovom prostranom vulkanskom području u provinciji Al-Suvejda. Sirijska arapska vojska je u sredu uspela da ubije više od deset militanata ID, uključujući jednog snajperistu koji je bio postavljen na vrhu brda u oblasti Kasr Šeik Husein.

U izveštaju se navodi da je tokom borbe Vojska Sirije izgubila četiri vojnika, uključujući i jednog pukovnika. Sada sirijska vojska radi na zauzimanju celokupne oblasti Kasr Šeik Husein, za koju se veruje da je poslednja velika “tvrđava” terorističke grupe u regionu Al-Safa.

Putin doneo veliku odluku u vezi sa Idlibom. Pogledajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izvor vode na vulkanu Al Safa jedan je od glavnih koje je koristila Islamska država. Posle dugih borbi sa džihadistima, SAA je zauzela izvor i samim tim zadala snažan psihološki udarac militantima.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA