Najnovije

ŠTA ĆE HOLANĐANI REĆI NA OVO: Ankara donela odluku! Turci će od sada...

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu proglasio je kraj više od godinu dana diplomatskih tenzija sa Holandijom, rekavši da se dve zemlje još uvek fokusiraju na budućnost.

Turci u Holandiji (Foto: Jutjub)

- Ti dani stoje iza nas dok gledamo u budućnost. Sada želimo da razvijemo naš odnos sa Holandijom usredsređujući se na njegove pozitivne aspekte - rekao je Čavušoglu na konferenciji za novinare u Ankari.

Visoki diplomata Turske govorio je o perspektivama za jačanje bilateralne trgovine od 15 milijardi dolara dok je stajao zajedno sa holandskim ministrom inostranih poslova Štefom Blokom, koji je u zvaničnoj poseti Ankari.

- Pregovori su zaustavljeni. Postoji dosta stvari koji se treba ispuniti, posebno u pogledu vladavine prava i ljudskih prava - rekao je holandski ministar inostranih poslova Štef Blok govoreći na konferenciji za novinare zajedno sa svojim turskim kolegom.

Ranije u julu, holandsko ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da su tokom telefonskog razgovora strani ministri pristali da normalizuju diplomatske odnose između Holandije i Turske.
Veze između dve zemlje pogoršale su se u martu 2017. godine, nakon što su holandske vlasti zabranile Čavušogluu da vodi kampanju u Holandiji, pre važnih predsedničkih izbora u Turskoj.

Video iznad: Trenutak pogoršavanja odnosa između dve zemlje

Tursko ministarstvo inostranih poslova odgovorilo je tako što je holandskom ambasadoru zabranilo povratak u Tursku nakon odmora kod kuće. 

Irak dobio novog premijera i predsednika. Pogledajte OVDE o kome je reč.

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bilateralni odnosi između Holandije i Turske narušeni su 2017. godine zbog toga što su vlasti ove zemlje zabranile održavanje mitinga Erdoganove stranke u Holandiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA