Najnovije

UZBUNA U ARANĐELOVCU I MLADENOVCU ZBOG NATO VEŽBE: Upućen poziv na protest, dat ultimatum od 48 sati

Srpski narodni pokret “Naši” pozvao je građane na protest zbog toga što će se na području Mladenovca i Aranđelovca održati vežba pod okriljem NATO-a, odnosno Evroatlantskog koordinacionog centra za vanredne situacije.

Ilustracija (Foto: Vojska SAD)

Vežba pod nazivom “Srbija 2018”, održaće se na području Mladenovca i Aranđelovca od 8. do 11. oktobra, a suorganizator vežbe je Sektor za vanredne situacije MUP-a. 

- SNP “Naši” postavlja pitanje u čije ime je dogovoren dolazak NATO-a na područje Šumadije i ko se to usudio da se igra sa osećanjima Šumadinaca. Podsećamo da su za vreme NATO bombardovanja 1999. godine mnogi Aranđelovčani i Mladenovčani izgubili svoje živote, a na planinu Bukulju i okolna sela su padale bombe NATO aviona koji su uništavali meteorološke radarske sisteme. SNP “Naši”obaveštava javnost da će ukoliko se NATO vežba ne otkaže u narednih 48 časova, pozvati građane Šumadije na  protest protiv ove sramne vežbe koju organizuju ubice Srba – poručuju iz ovog pokreta.

U mešuvremenu je portal Aranđelovac info objavio da je srednjoškolcima iz ovog grada ponuđeno tri dana odustva sa nastave ako pristanu da statiraju u NATO vežbi. Ova informacija je dodatno razbesnela građane a Ministarstvo prosvete se još nije oglasilo po ovom pitanju.

Prodaja PKB-a je urušavanje prehrambene bezbednosti Srbije, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA