Najnovije

JOŠ 400 METARA DO POBEDE! Sirijska vojska nadomak strateškog uzvišenja, razbijena odbrana džihadista ID! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) uspela je da postigne novi napredak u regiji Al-Safa u južnoj Siriji, danas, nakon žestoke 24-satne borbe sa snagama Islamske države (ID).

Sirijska vojska na Al Safi (Foto: Jutjub)

Podstaknuta snažnim ruskim vazdušnim napadima, Sirijska arapska vojska započela je kontra-ofanzivu tako što je zauzela položaje Islamske države u oblasti Kasr Šeik Husein. Nakon serije intenzivnih sukoba ovog jutra, Sirijska arapska vojska uspela je da razbije liniju odbrane Islamske države, što je rezultiralo oslobađanjem nekoliko tačaka u oblasti Kasr Šeika.

Prema vojnom izveštaju iz grada Suvajde, sirijska vojska je za vreme borbe ubila više od deset militanata, a istovremeno uništila najmanje jedno tehničko vozilo koje je pripadalo terorističkoj grupi. Izveštaj je dodao da je sirijska vojska sada na manje od 400 metara od uspostave kontrole vatre na čitavim područjem Al-Safe.

Benjamin Netanjahu ide u Moskvu. Pogledajte OVDE šta je razlog takve odluke izraelskog premijera.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Više ne morate da se izlažete vatri neprijatelja i da rizikujete sopstveni život. Mitraljez kojim upravlja kompjuter prava je stvar za borbu protiv terorista.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA