Najnovije

HOĆE LI PRAVDA BITI IKADA ZADOVOLJENA?! Počela je ekshumacija stradalih Srba u zločinačkoj hrvatskoj akciji "Oluja"

Nadležni organi Republike Hrvatske otpočeli su danas, na području Ličko-senjske županije, proces ekshumacija sa preostalih registrovanih grobnih mesta na kojima su pokopani posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti, stradalih u zločinačkoj akciji "Oluja".

Hrvatska operacija "Oluja" i proterivanje preko 200.000 Srba sa vekovnih ognjišta (Foto: Jutjub)

Očekuje se da će proces ekshumacija na ovom području trajati dva radna dana i od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize, saopštila je Komisija Vlade Srbije za nestala lica. Sprovođenjem ekshumacija nadležni organi Hrvatske, nakon pauze od dve godine, nastavljaju proces ekshumacija grobnih mesta u kojima su pokopane žrtve stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja", koji je započeo 2001. godine.

Video ispod: Nažalost, proterivanje dve stotine hiljada Srba iz Krajine u Hrvatskoj se i dan danas proslavlja kao veliki vojni poduhvat i nacionalni praznik.



Prema podacima Komisije, do sada je u regionu Like ekshumirano 240 lica i to: na groblju u Gračacu 155, Korenici 27, a nakon toga proces je nastavljen tek u oktobru 2006. godine, ekshumacijom posmrtnih ostataka 58 žrtava na lokaciji Žitnik kod Gospića. U ovom regionu od ukupnog broja ekshumiranih 177 lica je identifikovano i predato porodicama. Nastavak ekshumacija je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih, navodi se u saopštenju.

Pogledajte OVDE šta se desilo u najnovijoj emisiji “Ćirilica” na TV “Hepiju”.

Izvor: Tanjug

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatska strana je čak napravila geografsku animaciju takozvanog Domovinskog rata, koja Srbe predstavlja kao okupatore i uzurpatore “svete zemlje Hrvata”. Na njoj se može videti situacija od početka rata do “Oluje”, naravno, iz hrvatskog ugla.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA