Najnovije

VANREDNO STANJE U BIHAĆU! Policija pucala iz vatrenog oružja! Izbili snažni neredi! Ima povređenih! (VIDEO)

U improviziranom centru za smeštaj ilegalnih migranata u Bihaću došlo je do ozbiljnog fizičkog sukoba među migrantima iz različitih zemalja.

Policija Federacije BiH (Foto: Jutjub)

U višesatnim neredima napadnuti su i policajci koju su došli da intervenišu i sprovedu uviđaj, potvrdili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Policija je ispalila i hice upozorenja. Portparolka MUP-a Snežana Galić je, u izjavi koju je preneo portal “Dnevnog avaza”, izjavila da je policajce u ponedeljak uveče napala veća grupa migranata pri čemu je oštećeno jedno policijsko vozilo, prenela je Hina.

Na meti napadača bilo je i obezbeđenje koje nadzire područje napuštenog učeničkog doma u Bihaću gde privremeno borave migranti. Povod za masovni fizički obračun bio je sukob dvojice migranata iz Irana u ponedeljak uveče pri, čemu je jedan od njih teže povređen.

Obezbeđenje je nakon toga pozvalo policajce koji su sproveli uviđaj i otišli, no odmah nakon toga dobili su obaveštenje o još težem sukobu, odnosno da je došlo do nove masovne tuče tokom podele hrane, pri čemu je obezbeđenje intervenisalo da bi razdvojilo sukobljene.

U improvizovani kamp poslato je policijsko pojačanje, a tokom novog uviđaja policajci su ustanovili da u kampu organizovana grupa iz Avganistana svakodnevno zlostavlja druge migrante. U vreme sprovođenja uviđaja, na Irance, koji su se na to požalili, kao i na policajce, nasrnuli su drugi migranti koji su počeli da bacaju kamenje na policajce i obezbeđenje.

Policajci su bili prisiljeni da upotrebe vatreno oružje da bi se zaštiili ispalivši nekoliko hitaca u vazduh, kazala je Galić. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću podneta je prijava i ceo slučaj se sada istražuje kao krivično delo nasilničkog ponašanja, a u toku je identifikacija počinilaca.

Milorad Dodik šalje pismo Donaldu Trampu. Pogledajte OVDE šta kaže.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Migranti iz Avganistana, Irana i ostalih zemalja Bliskog i Srednjeg istoka smešteni su u privremene centre u Bihaću

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA