Najnovije

CRNOGORSKA STOLICA OSTALA PRAZNA: Đukanović o "aneksiji" od Srbije "zbog koje je Crna Gora i ušla u rat"!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je danas, nakon ceremonije obeležavanja stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata u Parizu, da se nalazi "u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat".

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

RTCG prenosi da je Đukanović kazao da je "Crna Gora svesnija nego ikada vrednosti mira, stabilnosti i multietničke demokratije" i dodao da je "ovo veliki dan za Francusku, Evropu i progresivni svet".

"Evo nas opet kao nezavisna i suverena država, na svom dostojanstvenom mestu, ravnopravno među evropskim i svetskim partnerima, u gradu u kojem je crnogorska stolica ostala prazna nakon što smo kao zemlja pobednica izašli iz Prvog svetskog rata i nakon tragične aneksije od Srbije, zbog koje je Kraljevina Crna Gora i ušla u rat", naveo je Đukanović.

On je kazao da "ove činjenice, bolje od drugih reči, govore o grandioznom podvigu koji su ostvarile sve generacije Crne Gore u proteklih 100 godina, podižući državu iz pepela i obezbeđujući joj istorijski zasluženo mesto na evropskoj i svetskoj pozornici".

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao Merkelovoj.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kolika je veličina srpskog poraza.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA