Najnovije

PALA ODLUKA, GRADI SE NACIONALNI STADION: Sad je poznata i lokacija!

Rok za izradu Nacrta Prostornog plana je devet meseci. Nacionalni stadion, na kojem bi se ubuduće igrale utakmice fudbalske reprezentacije Srbije, nalaziće se u Surčinu, potvrđeno je najnovijom Odlukom Vlade o izradi Prostornog plana posebne namene.

Stadion (Foto: Jutjub)

Rok za izradu Nacrta Prostornog plana je devet meseci, a njegova okvirna granica obuhvata deo katastarske opštine Surčin. Za izradu plana, koji će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja ovog područja, biće izdvojeno 23.600.000 dinara. Plan će se zasnivati na “planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, rezultatima dosadašnjih istraživanja i važećim dokumentima”.

– Vizija i dugoročni cilj razvoja i donošenja Prostornog plana jeste realizacija Nacionalnog fudbalskog stadiona koji bi bio multifunkconalnog karaktera i omogućavao organizovanje međunarodnih utakmica najvišeg značaja – stoji u ovoj odluci i ističe se da bi ovaj stadion trebalo da bude od strateškog značaja za razvoj sporta i sportske infrastrukture.

Nosilac izrade Prostornog plana dužan je da obezbedi pribavljanje mišljenja, uslova i saglasnosti nadležnih organa i organizacija propisanih zakonom, kao i da obezbedi saradnju i usaglašavanje stavova sa svim relevantnim subjektima planiranja. Nacrt Prostornog plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u sedištu jedinice lokalne samouprave koja je u obuhvatu Prostornog plana.

Danas obeležavamo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Vučiću sad je kasno, ulazim sa narodom u Vladu i Skupštinu ! Srđan Nogo

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

 

 

 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

U Surčinu je planirana izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona i Surčinske petlje

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA