Najnovije

PREVENTIVNA PRIVOĐENJA, REPRESIJA I ZABRANE: Policija ne dozvoljava nacionalistima proslavu stogodišnjice slobode

Uoči Dana nezavisnosti Poljske 11. novembra, politička policija (Agencija unutrašnje bezbednosti) u čitavoj Poljskoj sprovela je akciju preventivnog privođenja.

Marš nezavisnosti (Foto: Jutjub)

Privedeno je oko 70 osoba (nepotvrđen broj), pre svega okupljenih oko časopisa "Šturm" (Szturm). U Varšavi je priveden Kamil Komala, aktivista Društva za tradiciju i kulturu "Niklot".

Privedeni su i gosti koji su trebalo da dođu na konferenciju "Budućnost Evrope". Na aerodromu je, između ostalog, priveden švedski aktivista Jonas Nilson (Jonas Nilsson), koji je na toj konferenciji trebalo da priča o položaju Bura u Južnoafričkoj republici.

Kao rezultat toga nisu održani kulturni događaji planirani uoči održavanja nacionalnog praznika Dana nezavisnosti.

Radi se o gorepomenutoj konferenciji i koncertu "Ka nezavisnoj" u organizaciji Društva "Niklot". Otkazana je takođe i konferencija "Narod rada". Kako organizatori saznaju, uzrok tome bili su pritisci na vlast od strane demoliberalne levice, neokomunističkih aktivista i Katoličke crkve.

Svake godine u Varšavi se organizuje veliki Marš nezavisnosti, u kojem učestvuju različite patriotske organizacije, a ove godine ta manifestacija je otkazana i zabranjena od strane vlasti. Uprkos zabranama, mnoge organizacije i pojedinci su izjavili da će učestvovati u masovnoj šetnji Varšavom.

A kako ostatak Evrope obeležava Dan primirija u Prvom svetskom ratu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Marš nezavisnosti

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA