Najnovije

ŠIPTARI U PANICI! Gube podršku širom sveta! Ramuš Haradinaj ucenjuje Evropsku uniju! Ako EU ne ukine vize, nema...

Šiptarske privremene vlasti na Kosovu rešile su da prekinu dijalog Prištine i Beograda u Briselu! Ramuš Haradinaj, premijer lažne države, bahato je ucenio Evropsku uniju prekidom dijaloga ukoliko u decembru ne bude izglasana vizna liberalizacija za Kosovo.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Haradinaj i njegov zamenik Enver Hodžaj, pišu prištinski mediji, smatraju da su ova dva procesa povezana i da nije u redu to što Brisel pritiska Prištinu na dijalog, a istovremeno ne donosi odluku o viznoj liberalizaciji. Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući ove navode, ocenjuje da su potpuno propali svi napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine.

- Očigledno je da su napori EU propali jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti. To se naročito odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i nameru Prištine da formira sopstvene oružane snage, što bi predstavljalo grubo kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Očigledno, Prištinu na to pritiskaju spolja, naročito SAD - naglašava Lavrov.

I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorava da nije realno da se dijalog nastavi dok Priština optužuje Srbiju da se ponaša neprijateljski prema Kosovu.

- Priština opstruiše dijalog i preti EU da bi dobila viznu liberalizaciju. Oni prete EU, a ne Srbiji. Znaju da više ne mogu da prete Srbiji! Beograd neće biti prepreka za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali ne može da prihvati pritiske i uslovljavanja. Kosovo na svim frontovima doživljava političke poraze i neuspehe i Prištini je potrebno nešto za unutrašnju upotrebu - podvlači Dačić.

Ivica Dačić je izjavio da bi poseta pape Srbiji bila korisna. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju Ramuša Haradinaja za televiziju “Hepi” kod Milomira Marića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA