Najnovije

Bivši hrvatski komandant policije otkriva užase iz logora: Srbima su kopali oči i sekli uši!

Bivši komandant hrvatske Vojne policije u Šibeniku Mario Barišić detaljno je opisao kako su početkom devedesetih u logorima "Lora" i "Kuline" na najmonstrouznije načine mučeni srpski vojnici i civili.

Logor "Lora" (Foto: Jutjub)

Barišić kaže da se nije borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi, staraca i dece i zbog toga je još pre 18 godina prvi put o zločinima govorio u hrvatskom tužilaštvu.

Barišić je prvi put pre šest godina u razgovoru za frankfurtske "Vesti" ispričao jezive detalje o hrvatskim zločinima nad Srbima. Taj intervju je prošao relativno nezapaženo u našoj javnosti.

- Tadašnji zamenik komandanta 72. bojne Vojne policije Tvrtko Pašalić aprila 1992. odveo me je u "Loru" i pokazao neevidentirane zarobljenike s kojima možemo da radimo šta hoćemo - započeo je Barišić svoju ispovest i nastavio:

- Kad je jedan od čuvara Bloka C Ivica Livaja otvorio teška metalna vrata, ušli smo u mračnu prostoriju, pod je bio sav u krvi i vodi. Tek posle par minuta u uglu sam primetio zarobljene. Jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši… Kad me je jedan od njih primetio, počeo je da jeca: "Ubij me, spasi me, ubij me, spasi me!" - prisetio se Barišić i dodao da su podjednake grozote i mučenja preživljavali i Srbi zatočeni u vojnom zatvoru "Kuline" kod Šibenika.

- Tamo su ih uglavnom mučili puštanjem struje iz induktorskog telefona prikačenog na genitalije. Terali su ih i da seksualno opšte među sobom, silovali su mlade devojke! Sve se to događalo od 23 časa pa nadalje. Tu vojni policajci ništa nisu mogli. Mogli su ta zverstva da prijave meni, a ja sam imao mogućnost da ih prijavim ili višim instancama ili mom direktnom pretpostavljenom, koji je, međutim, sva ta mučenja i predvodio.

Barišić navodi da se nekoliko puta požalio Pašaliću da je to što rade nehumano, ali da se ovaj žestoko brecnuo na njega što brani "četnike i četnikuše".

- Prestao sam bilo šta da mu govorim kad je jednom prilikom izveo sve pritvorenike i u crnoj uniformi sa crnom kapom sa slovom "U" poručio: "Ja sam unuk Ante Pavelića!" - prisetio se Barišić.

Kako bi izgledao početak eventualnog rata između Rusije i SAD pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA