Najnovije

HRVATSKI MEDIJI U ČUDU: Proslava u Budvi pokazala vitalnost Srba u Crnoj Gori (FOTO)

Slobodna Dalmacija se pita, "kako to da se Srbi više nisu umorili" i da i dalje govore o "ujedinjenju srpskih zemalja i srpskom moru"

Budva (Foto: Pravda)

Reakcije na veličanstveni skup proslave 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, koji je organizovan u Budvi, pokazale su mržnju crnogorskih režimskih medija, a u tome su im se pridružila i glasila iz Hrvatske.

Tako je „Slobodna Dalmacija“ ostrašćeno prenela izjave govornika sa skupa, Momira Bulatovića, Aleksandra Rakovića, Čedomira Antića, protojereja Momčila Krivokapića, Miodraga Linte, i Marka Bata Carevića, apostrofirajući da su njihove izjave obojene velikosrpskim nacionalizmom.

Takođe, posebno im je „zapalo za oko“ kako je intoniranje pesme ‘Onamo ‘namo’, poznate i kao ‘srpska Marseljeza’, a koju je napisao crnogorski kralj Nikola 1867. u čast srpskog knjaza Mihaila, burno pozdravljeno, dok na pesmu ‘Oj, junaštva svijetla goro’, preteču današnje crnogorske himne, niko nije ustao s mesta.

Портал "Слободна Далмација" (скриншот)


Foto: printskrin

Izgleda da su komšije iz Hrvatske ostale zatečene vitalnošću srpskog rodoljublja u Boki i Crnoj Gori. Mislili su da se srpstvu u Boki i Crnoj Gori bliži kraj i da će „Zaljev hrvatskih svetaca“ i „Montenegro“ u narednim decenijama lako biti zasvođeni „Crvenom Hrvatskom“.

Stoga se Slobodna Dalmacija pita, „kako to da se Srbi više nisu umorili“ i da i dalje govore o „ujedinjenju srpskih zemalja i srpskom moru“.

A kako je Matija Bećković '’ugasio'’ Crnogorce, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Herceg Novi za srpski Kosmet

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA