Najnovije

ERDOGANOVE HORDE ZLA KREĆU U NOVU OFANZIVU NA SIRIJU: Predvodi ih preko 6.500 Hamza! Udariće na ovaj grad!

Preko 6.500 pobunjenika podržanih od strane Turske iz Slobodne sirijske armije (FSA) mobilisani su za predstojeću ofanzivu protiv kurdskih Jedinica narodne zaštite (JPG) na istočnoj obali doline reke Eufrat, javlja državna novinska agencija "Anadolija".

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Pravda/Sinhua)

Prema izveštaju “Anadolije”, preko 6.500 pripadnika puka “Al-Hamza” Slobodne sirijske vojske spremni su da započnu svoju novu operaciju. “Al-Hamza” puk je jedna od najvećih jedinica Slobodne sirijske vojske. Oni su odigrali ključnu ulogu u prethodnoj ofanzivi na Afrin.

Iako Turska nije otkrila svoju sledeću metu u Siriji, očekuje se da će njihove savezničke pobunjeničke snage napasti pretežno kurdski grad Kobane u severnom Alepu.

Kobane je skoro bio pod opsadom Islamske države krajem 2014. i početkom 2015. godine. Međutim, JPG je uspeo da postigne veliku pobedu protiv terorističke grupe i prisilio ih da se povuku iz pokrajine Alepo.

Usijale se društvene mreže. Brazilski pilot prešao na islam tokom leta iznad Saudijske Arabije. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Među Kurdima posebno ozloglašeni pro-turski puk “Hamza” iz sastava Slobodne sirijske vojske (FSA), upamćen je po velikim zločinima u Afrinu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA