Najnovije

PRLJAVA POSLA: Tači platio 1,3 miliona evra da ga skinu sa Interpolove poternice!

Ratni zločinac i bivši šef terorističke OVK Hašim Tači, koji se predstavlja kao premijer lažne države Kosovo, platio je Amerikancima 1,3 miliona evra kako bi ga skinuli sa poternice Interpola!

Haradinaj i Tači (Foto: Jutjub)

Prištinski mediji objavili su juče, na dan početka zasedanja Generalne skupštine Interpola na kojem se sutra glasa o prijemu lažne države u svetsku policijsku organizaciju, da je Tačijev kabinet angažovao lobističku firmu "Balards" iz SAD kako bi mu popravila imidž u svetu. Američki lobisti dobiće za dve godine čak 1.248.000 evra, plus sve dodatne troškove!

Ovaj novac, tvrde upućeni, Tači pre svega koristi da bi pokušao da svoje ime izbriše sa Interpolove poternice.

Prema navodima prištinskih medija, vlada lažne države Kosovo nedavno je izdvojila dodatnih 100.000 evra za Tačijev kabinet.

- Američka firma "Balards" posluje i sa albanskim premijerom Edijem Ramom, a Tačijeva ideja jeste da popravi svoj međunarodni imidž. Predsedništvo je odluku o plaćanju lobista obrazložilo težnjom da se približe američkoj vladi. Iako je od potpisivanja ugovora prošlo godinu dana, Predsedništvo je tražilo dodatna sredstva. Vlada je odgovorila na zahtev i izdvojila dodatnih 100.000 evra za konsultantske usluge, ali nije navedeno striktno za šta ide novac. Posao je sklopljen bez tendera. Tačijev kabinet plaća 52.000 evra mesečno za strateške konsultacije, a za dve godine platiće Amerikancima 1.248.000 evra - piše "Gazeta ekspres".

Stefanović: Nezahvalno prognozirati

Da postoje ozbiljne indicije da su Albanci spremili ogroman novac za kupovinu glasova u Interpolu, potvrđuje i ministar policije Nebojša Stefanović, dodajući da postoji i pritisak Zapada da lažna država uđe u ovu organizaciju.

- U Prištini neki već slave! Nezahvalno je prognozirati šta će biti, ali mi ćemo se boriti. Pravni akti koje su UN donosile govore da tzv. Kosovo nije članica UN, niti je država posmatrač, što je uslov za članstvo u Interpolu... - rekao je Stefanović koji je još jednom upozorio na brojne opasnosti od eventualnog prijema lažne države u Interpol.

Zečević: Potrebna dvotrećinska većina

Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije kaže da žestoki zapadni pritisci mogu dovesti do novog poništavanja međunarodnog prava.

- Za članstvo u Interpolu potrebna je dvotrećinska većina, ali od onih koji glasaju. Ako države koje su protiv kosovske nezavisnosti ne glasaju, to je minus. Države koje su priznale Kosovo žele da ga proguraju u Interpol kako bi dokazale da je to normalna država. Međutim, osnovano se strahuje da bi Albanci politički zloupotrebili članstvo – zaključuje Zečević.

Pročitajte OVDE šta je rekao novi komandant Bondstila o vojsci tkz. Kosova.

Izvor: Informer/Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kosovo hoće Interpol, a njihovi vodeći ljudi su na Interpolovoj poternici.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA