Najnovije

OBJAVILI DO SADA TAJNE SNIMKE: Pogledajte let ruskih aviona pete generacije na nebu iznad Sirije (VIDEO)

Video-materijal na kojima se vide najmanje dva aviona Su-57 je objavljen na Jutjub kanalu ruskog Ministarstva odbrane. U opisu videa se navodi da je let izveden u cilju potvrde tehničko-taktičkih mogućnosti letelice koje garantuje proizvođač, ali ovaj put u uslovima realne borbene situacije.

Su-57 na nebu Sirije (Foto: Jutjub)

Naglašava se da su tokom ovog leta proverene letno-tehničke karakteristike aviona, intelektualni informaciono-komandni kompleks, rad svih sistema na avionu uključujući i kompleks naoružanja, u složenim klimatskim uslovima, kao i drugim faktorima koji su važni za procenu njegovih ukupnih kvaliteta.

Napominje se da su borbene posade na avionima pete generacije Su-57 izvele više od 10 takvih misija iznad Sirije.
Nedavno je predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost, general Viktor Bondarev rekao, da je višenamenski lovac pete generacije Su-57 u realnim borbenim situacijama u Siriji, potvrdio sve svoje karakteristike.

Su-57 je višenamenski lovački avion pete generacije, kojeg je projektovao i razvio biro Suhoja sa primenom tehnologije smanjene radarske refleksije. On je namenjen za borbu protiv vazdušnih, kopnenih i pomorskih ciljeva neprijatelja koji su zaštićeni sredstvima PVO, kao i za operacije dubinskog izviđanja i uništavanja sistema komandovanja i upravljanja avijacijom neprijatelja.

Britanski novinari su prilikom opisivanja naoružanja koje može da ponese ovaj ruski avion upozorili da se radi o letelici koja je projektovana za „treći svetski rat“. On može da nosi rakete v-v dometa 300km, ali i najnovije rakete klase vazduh-zemlja i vazduh-more koje lete hiperzvučnom brzinom (naravno radi se o raketnom sistemu „Kinžal“).

O preokretu u ratu u Jemenu čitajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA